23948sdkhjf

C.C. Contractor skal bygge boliger ved Kolding

Herning-entreprenøren har sammen med Cubo Arkitekter, Force4 og Niras vundet et nyt boligbyggeri til fysisk og psykisk handicappede – et projekt til 34,5 mio. kr.
Privatlivets fred koblet med fællesskabets glæder var udslagsgivende for, at C.C. Contractor, Cubo Arkitekter, Force4 Architects og Niras vandt totalentreprisekonkurrencen om Bramdrup Bofællesskab – som det bedste forslag af i alt fem. Det oplyser Niras på sin hjemmeside.

Konkurrencen omfattende projektering og udførelse i forbindelse med om- og tilbygning af det eksisterende Bramdrupdam Bofællesskab til 32 moderne boliger for fysisk og psykisk handicappede samt tilhørende personale-/servicefaciliteter på i alt ca. 2.400 m² boligareal og ca. 700 m² serviceareal.

Hjælp til selvhjælp
En enig dommerkomite udpegede forslaget som det økonomisk mest fordelagtige, og i dommerbetænkningen lød det blandt andet:

- De visioner, bygherren har for dette projekt, er, at det adskiller sig fra traditionelle plejecentre, i ønsket om, i størst mulig omfang, at imødekomme beboernes individuelle behov, herunder mulighed for størst mulig selvhjulpenhed. Der ønskes ikke de traditionelle leve-/bomiljøer, hvor fællesskabet kan føles tvungent, men en bebyggelse, der giver den enkelte beboer størst mulig privathed, med mulighed for at vælge fællesskabet til.

Fokus på lavenergi
Projektchef Lasse Ditlevsen fra Niras ser frem til at komme i gang med projektet, som bl.a. byder på nogle spændende udfordringer inden for lavenergi.

- I Bramdrupdam Bofællesskab er der et særligt fokus på at opnå et godt indeklima og gode dagslysforhold, ligesom byggeriet skal opfylde kravene til lavenergibygninger klasse 2015. Det stiller en række krav til bl.a. facader, balance mellem solindfald og overtemperatur og energibesparende installationer generelt, siger Lasse Ditlevsen.

Man forventer, at byggeriet indledes i maj 2013 med aflevering medio maj 2014. Totalentreprisesummen udgør i alt 34,5 mio. kr. (ekskl. moms).
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.16