23948sdkhjf

Ny strategi løfter bundlinjen hos Raunstrup

Entreprenørkoncernen Raunstrup har stillet skarpt på kernekompetencerne og effektiviseret forretningen. Det har givet et betydeligt bedre resultat på bundlinjen.
Entreprenørkoncernen Raunstrup med hovedsæde i Aarhus kom ud af 2011/12 med en resultatfremgang på 11,5 mio. kr. Og det til trods for, at omsætningen var på niveau med året før.

- Vi har med glæde noteret os fremgangen, men er også meget bevidste omkring at en forbedring af resultatet var påkrævet i kraft af vores resultat året før. Det har været nogle hårde år i branchen, men i stedet for at gå i panik, og byde på alt hvad der rører sig, så har vi lagt en ny strategi, der blandt andet handler om at fokusere benhårdt på de opgaver, som passer bedst til os og vores forretning, fortæller administrerende direktør hos Raunstrup, Søren Kristensen.

- En anden væsentlig faktor, som har givet os arbejdsro til at effektivisere virksomheden, er vores grundlæggende sunde økonomi. Vi er selvfinansierende og dermed ikke underlagt bankernes luner og aktuelle dagsform, fortsætter han.

Tillid og tryghed
Søren Kristensen mener, at den skærpede bevidsthed omkring egne kompetencer har gjort forretningen langt mere effektiv og dermed også mere attraktiv for kunderne.

Den nye strategi betyder, at Raunstrup byder på færre opgaver end tidligere. Til gengæld vinder koncernen flere ordrer, og dermed får kunderne, ifølge Søren Kristensen, i høj grad vished for, at opgaverne bliver løst effektivt og til konkurrencedygtige priser.

- Det giver også tillid og tryghed for vores kunder, når de ved, at vi har både vilje, evne og økonomisk styrke til at prioritere hvilke opgaver, vi byder ind på. Vi byder kun, hvis vi mener, at vi er blandt de bedst egnede til at løfte opgaven, og det betyder meget – både for os, vores samarbejdspartnere samt i særdeleshed for vores kunder, forklarer han.

Øget satsning på faste kunder
En anden grund til Raunstrups fremgang det seneste år er, at en stor del af omsætningen kommer fra faste kunder; herunder rammeaftaler med boligforeninger, kommuner, private virksomheder og så videre.

- Vi har de seneste år haft fokus på at videreudvikle konceptet omkring vores faste kunder, hvor de udover konkurrencedygtige priser, oplever besparelser i deres administration vedr. håndtering af disse opgaver. Vi forventer at 50 procent af omsætningen i vores 4 tømrervirksomheder indenfor de næste to år kommer fra faste samarbejdspartnere via indgåede ramme- og samhandelsaftaler” slutter Søren Kristensen

FAKTA
Raunstrup har hovedkontor i Aarhus og afdelinger i Randers, Vejle og Silkeborg. Koncernen har siden 1967 stået i spidsen for en lang række total-, hoved- og fagentrepriser og driver desuden mange serviceaftaler – ofte i form af rammeaftaler med kommuner og boligforeninger. Koncernen har ca. 160 medarbejdere.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078