23948sdkhjf

Svenske ordrer giver fremgang hos Ambercon

Facadeelementer til to omfattende byggerier i Sverige sikrer arbejde til omkring 20 medarbejdere i et år hos nordjyske Ambercon.
Betonelementfabrikken Ambercon med hovedsæde i Støvring syd for Aalborg skal levere facadeelementerne til to omfattende byggerier i Sverige. Ud over at sikre arbejde til omkring 20 medarbejdere i et år giver ordrerne Ambercon et godt afsæt til øget eksport til det store nabomarked.

- Den første leverance er til entreprenørvirksomheden Skanskas nye domicil ’Klipporna’ i Malmö-forstaden Hyllie, tegnet af Henning Larsen Architects. Der er tale om første etape af et byggeri, der kommer til at bestå af tre bygningskroppe på i alt 21.000 kvadratmeter. Byggeriet skal stå klar til sommeren 2014 og vores del af arbejdet består i leverance af cirka 12.000 kvadratmeter hvide facadeelementer, som efterhånden må betegnes som vores varemærke, fortæller salgsdirektør Keld Kristensen fra Ambercon.

Ambercons facadeelementer, der skal udformes meget specielt, kommer til at indgå i, hvad der betegnes som et bæredygtigt byggeri, idet det bliver certificeret på det højeste niveau i det internationale miljøcertificeringssystem LEED.

- Vores anden opgave i Sverige er ligeledes i Malmö, hvor vi skal levere 7.000 kvadratmeter specialvægge til byens nye kongres-, hotel- og koncertbyggeri Malmö Live. Mere specifikt handler det om leverance af dekorationsvægge til tre koncertsale i centret, oplyser Keld Kristensen.

Også dette byggeri har danske arkitekter; nemlig Schmidt Hammer Lassen. Der blev taget første spadestik i juni i år, og det er planen, at Malmö Live skal stå klar i sommeren 2015. Den højeste del af byggeriet bliver cirka 85 meter og dermed bliver det synligt over hele Malmö, fra Øresundsbroen og fra dele af København.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109