23948sdkhjf

Randers Tegl til Ribe Katedralskole

Teglværker i Randers Tegl koncernen - herunder Højslev Teglværk - blev valgt som leverandør til en opgave på Ribe Katedralskole.
I Ribe værnes der med rette om de gamle bygninger. Det betyder, at når der skal bygges om, bygges nyt eller renoveres, er der strenge krav til arkitekturen og de forskellige byggematerialers kvalitet og udseende.

Ribe Katedralskole, hvis ældste eksisterende bygninger kan dateres til begyndelsen af 1500-tallet, ligger midt i Ribe, tæt ved Domkirken. Skolen er bygget i flere omgange, og mellem dens forskellige bygninger finder man flere hyggelige gårde, hvor eleverne opholder sig i pauserne i skoledagen.

Nu har skolen fået en stor aula i 2 etager gemt inde bag de eksisterende tegltage. Det er faktisk kun fra Ribe Domkirke man kan se hvad der sker på taglandskabet. 1. salen er udformet som én stor balkon i rummet, friholdt fra alle sider og i det ene hjørne viger balkonen for en scene med fuld rumhøjde. Der er glas omkring hele aulaen og balkonen er hægtet på den gamle sidefløj. Projektet er godkendt af Kulturarvstyrelsen. Rummet er som en byzantinsk kirke – man ser den først når man kommer ind i rummet.

Godt samspil med de omkringliggende bygninger
Juul Arkitekter fra Kolding har stået for projektet, og resultatet af teglvalg blev fra teglværker i Randers Tegl koncernen, bl.a. på taget fra Højslev Teglværk RT 806 Rød Vingetegl model lille Dansk Model, så det nu færdige byggeri fremstår i fin harmoni med omgivelserne.

Randers Tegl fortæller, at der ved opgaver som Ribe Katedralskole stilles ekstra skarpt på både kvalitet og udseende. Når det meget ofte ender med røde vingetagsten fra Højslev Teglværk, skyldes det – udover kvaliteten – at den særlige røde farve, der kendetegner Højslev-tagsten, går bedst i spil med de omliggende gamle tegltage.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109