23948sdkhjf

Renoveringsprojekt i milliardklassen

Rambøll er sammen med Archidea, C&W arkitekter og GBL valgt som totalrådgiver på en gennemgribende renovering af Korsløkkeparken i Odense.
”Kilometerhusene”. Det er hvad de gulstenede boligblokke i Korsløkkeparken kaldes af beboere og presse.

Øgenavnet er opstået på grund af bygningernes langstrakte ensartethed, men nu skal der sættes en stopper for monotonien.

Et ambitiøst renoveringsprojekt skal gøre fremtiden attraktiv i Korsløkkeparken og bryde ensartetheden ved at give boligblokkene forskellige udtryk.

Grønt lys fra beboerne
Førend renoveringen bliver sat i gang rent fysisk, har alle beboere i Korsløkkeparken på demokratisk vis stemt om forslaget, og et flertal stemte ja til moderniseringen.

Mange af de nye tiltag er udsprunget af ønsker fra beboerne, hvor især elevatorer og altaner til alle boliger har været højt på ønskelisten.

Elevatorerne vil variere i udtryk ved skiftevis at stå inden for og udvendig på boligblokkene.

Stort projekt i milliardklassen
Korsløkkeparken er uden sammenligning det største igangværende renoveringsprojekt på Fyn og det første i den størrelsesorden i Odense.

- Projektet har stor bevågenhed fra mange parter, og det er derfor spændende for Rambøll at være involveret i opgaven, siger Ole Mensbo, Markeds- og områdechef for Rambøll Byggeri på Fyn.

Der er afsat cirka en milliard kroner til renoveringsprojektet, som kommer til at være undervejs i fem år.

Boligerne bliver lysere og større
Renoveringen omfatter en forbedring og modernisering af boligerne og det omkringliggende område.

- Vi skal ombygge et stort geografisk område. På grund af de mange genhusninger og udlejninger, som skal gå op i en højere enhed, er det en udfordring at overholde alle tidsfrister, siger Ole Mensbo.

Under renoveringen af lejlighederne vil beboerne blive genhuset midlertidigt i tre-seks måneder. Desuden bliver Korsløkkeparkens 1.156 boliger reduceret til 1.028, fordi de blandt andet skal gøres lysere og større.

Grønne områder til fysiske og sociale aktiviteter
Renoveringen af det omkringliggende område omfatter redesign af ankomstområdet, grønnere parkeringsområder, ny belysning, anlæg af tilgængelige stier og plads til en række aktiviteter så som parkour (en 'bevægelseskunst' i bymiljøet hvor bygninger, gelændere og vægge bliver brugt som afsæt), lege- og motionspladser samt et fælleshus i fem etager placeret centralt i området. Sidstnævnte vil stå færdig allerede i 2014, mens den resterende renovering vil vare i ca. fem år.

Fyns Almennyttige Boligselskab er bygherre på projektet, der realiseres med støtte fra Landsbyggefonden, som betaler tre fjerdedel af det samlede beløb. Udover at være totalrådgiver på renoveringsprojektet udfører Rambøll opgaver inden for konstruktioner, VVS, el og projektkommunikation.

Kilde: Rambøll

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125