23948sdkhjf

El-firma eliminerer fiskefabriks driftsstop

Et tæt samarbejde med el-installatørfirmaet Pro Elteknik kombineret med en praktisk tilgang til problemerne har betydet, at Reinholdt & Co Fiskeeksport nu undgår daglige driftsstop.
Pro Elteknik har omsat sin viden og indgående kendskab til Reinholdt & Co. Fiskeeksport i en optimering af produktionsudstyret hos virksomheden i Stakroge ved Herning.

De to vestjyske virksomheder har kendt hinanden igennem en årrække, og i alle årene har det været overmontør Thomas Nielsen fra Pro Elteknik, der har været manden på stedet, når produktionslinjen hos fiskeeksportøren gik i stå. Og det gjorde den nogle gange flere gange i døgnet.

- Heldigvis bor jeg ikke mere end 20 minutter herfra. For hvis ilten forsvinder til opsamlingsbassinerne, skal der helst ikke gå mere end halvanden time, før den er tilbage. Ellers dør fiskene jo, forklarer Thomas Nielsen og nævner blot ét af de problemer, han og driftsleder Jens Peder Rasmussen fra Reinholdt & Co. jævnligt har stået med.

Vand i styreboksen
Den helt store udfordring har været, at produktionslinjen på en fiskefabrik bogstavelig talt sejler i vand. Og vand og elektriske installationer er aldrig den bedste kombination. Således var der jævnligt afledning på blandt andet maskinerne på renselinjen. Da den kan klare op til 60 fisk i minuttet eller 1200 kilo i timen, er det dyrebare minutter, der går tabt, når maskinen står stille.

Også styreboksen til den computer, der styrer tælleapparatet, slog jævnligt fra, fordi der stod kondensvand i bunden af skabet. Det blev løst ved at bore et hul og lave en rørføring, der leder vandet i bunden af styreboksen ned på gulvet, samtidig med at luftstrømmen udtørrer boksen.

Ændringer giver mere overskud
Efter at have været igennem hele produktionslinjen med forskellige tiltag, der har reduceret driftsstoppene markant, oplever Jens Peder Rasmussen, at der nu er et helt andet overskud – ikke blot i en form af en bedre økonomi, men også fordi der er frigivet ressourcer til at danne sig et overblik, der manglede før.

- Når vi hele tiden løber rundt og laver brandslukning, er der aldrig overskud til andet. Nu har vi fået lavet en forebyggende vedligeholdelsesplan, som vi gennemgår på et månedligt eftersyn, og så går jeg turen igennem hele produktionslinjen hver dag. Men også i det daglige er opmærksomheden på den forebyggende indsats skærpet hos alle medarbejdere. Vi reagerer på lejer, der larmer, og vi sørger for at få smurt valserne. Og vi lytter ekstra opmærksomt, når vi hører noget, der siger ”psssst”, for så ved vi, at der en utæthed i trykluftsystemet, vi skal have tjekket op på. Vi ved, at en utæthed kan koste op til 5000 kr. ekstra om året, siger Jens Peder Rasmussen.

Han vurderer, at der er sparet mindst 200.000 kr. på årsbasis, alene på udgifterne til de løbende driftsstop.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093