23948sdkhjf

Ny bymidte på vej til Strøby Egede

OLC Ejendomme ApS, som udvikler en helt ny bymidte i Strøby Egede, har købt den sidste rest af børnehjemsgrunden af Stevns Kommune.
- Jeg glæder mig meget over den udvikling af Strøby Egede, vi nu sætter i gang sammen med OLC Ejendomme. Når OLC Ejendomme er færdige med fase 3 vil Strøby Egede blive en helt anden by med mere liv og meget smukkere. Vi håber at kunne tiltrække en række handlende, som supplement til de 2 supermarkeder, så beboerne på Stevns ikke behøver at køre til Køge for at handle dagligvarer. Drømmen er, at vi kan få etableret et egentligt torv, med torvedage som vi kender det fra Køge, fortæller borgmester Poul Arne Nielsen.

Byggeriet forventes at gå i gang til april næste år, efter endt høringsperiode og endelig vedtagelse af lokalplanen i Kommunalbestyrelsen.

- Det er med stor fornøjelse, at vi nu kan realisere en drøm, vi har haft i mange år, så vi kan få noget smukt at kigge på, når vi kører ind i Strøby Egede. Efter 30 år i byen ser vi frem til at kunne sætte vores præg på bymidten, siger Christine Lind Offersen, OLC Ejendomme og tilføjer’.

2.800 m2 boliger og butikker
Stevns Kommune satte i foråret ’restgrunden’ ved Børnehjemmet til salg, og efter bud og forhandling, lykkedes det at få en aftale i stand, som blev underskrevet i fredags. Ud over ’restgrunden’ omfatter aftalen også bebyggelsen på Stevnsvej 21, 23 og 25, som ejes af OLC Ejendomme. Disse bygninger rives ned og projektets helhed fremgår af en lokalplan, der nu er sendt i høring.

På hele ’trekantsområdet’, som afgrænses af den nye Strandvej, den gamle Kystvej og Stevnsvej, bygges der 1.200 m2 erhverv til butikker m.m. og 1.600 m2 til almene boliger i fase 1, og senere 16 strandboliger med havudsigt i fase 2. OLC Ejendomme har ligeledes erhvervet den gamle Caravangrund ved siden af Rema 1000, og her opføres et antal privatboliger i fase 3.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078