23948sdkhjf

International stjernearkitekt til Oscarfest for betonbyggerier

Den spanske arkitekt Antón Garcia-Abril taler på Bæredygtig Beton Konferencen i København, hvor der uddeles fire prestigefyldte priser til betonbyggerier, projekter og personer.
Når hundredvis af arkitekter, ingeniører, bygherrer og betonproducenter samles i København til Bæredygtig Beton Konferencen den 19. marts næste år, er det blandt andet for at møde den markante spanske arkitekt Antón Garcia-Abril. Han er blevet kendt i hele verden for at lege og eksperimentere med byggematerialer, og for at tilpasse byggerierne til naturen og de sociale rammer byggerierne indgår i.

- Det vil helt sikkert åbne øjne og ører på danske betonfolk og arkitekter at høre Antón Garcia-Abril fortælle, hvordan han og hans kolleger arbejder, leger og eksperimenterer helt fysisk med beton og andre byggematerialer – både på tegnestuen og ude på byggepladsen, siger Preben Rosenkilde, næstformand for Dansk Beton, der er en sektion i Dansk Byggeri, og som er arrangør af konferencen.

Ved siden af at drive tegnestuen Ensamble Studio i Madrid er den 43-årige Antón Garcia-Abril professor i arkitektur ved Massachusetts Institute of Technology (MIT), ligesom han har været gæsteprofessor ved Harvard. Han står bag en række opsigtsvækkende byggerier lige fra det utraditionelle Cervantes Teater i Mexico City til La Trufa (Trøflen) i Costa da Morte i Spanien – en lille hytte af beton støbt rundt om halmballer direkte i jorden.

Bæredygtighed er del af byggeriet
Det er tredje gang Bæredygtig Beton Konferencen afholdes, og det, der startede som en enkeltstående event i 2009, er nu blevet en tradition. Ikke mindst fordi bæredygtighed spiller en større og større rolle i dagens byggeri.

- For bare få år siden var det lidt hippieagtigt at tale om bæredygtighed i byggeriet. I dag ser vi mange store bygherrer kræve, at bæredygtighed regnes ind fra start til slut i nye projekter, og vi taler om bæredygtighed overalt i samfundet. Ikke mindst i betonbranchen, hvor vi arbejder med et bæredygtigt materiale, som både er utrolig holdbart, kan produceres lokalt af naturlige råstoffer og kræver relativt få ressourcer, når man ser på et byggeris samlede levetid, siger Preben Rosenkilde, næstformand for Dansk Beton.

Spænding om publikumspris
Ved konferencen bliver der uddelt i alt fire priser til danske betonbyggerier, projekter og personer. Især publikumsprisen – Bæredygtig Beton Prisen – er der spænding om. Siden foråret har alle danskere kunnet stemme på hvilket projekt, der skal have prisen: Rabalder Parken i Roskilde, KOMPAN’s hovedsæde i Odense, Ungdomsboligerne på Aarhus Havn eller Siloetten i Løgten nord for Aarhus.

Hidtil har godt 3.000 danskere stemt og i front ligger lige nu Rabalder Parken med 42 procent af stemmerne mod Ungdomsboligernes 27 procent. Men publikum kan stemme helt frem til en uge før konferencen, så intet er afgjort endnu.

Desuden uddeles Betonelement-Prisen sammen med Utzon-statuetten til en arkitekt, der har udført et markant elementbyggeri, In-Situ Prisen til et byggeri udført i pladsstøbt beton og Betonprisen til en fremtrædende dansker indenfor betonbranchen.

Tilmelding til konferencen kan ske via www.danskbeton.dk senest den 4. marts 2013. Pris for deltagelse: 895,- pr deltager excl. moms. Studerende: 160,- excl. moms.

Fakta: Om konferencen
• Bæredygtig Beton Konferencen afholdes på Hotel Crowne Plaza Copenhagen Towers i Ørestaden i København den 19. marts 2013 fra kl. 10 – 18
• Arrangør er Dansk Beton, der er en brancheforening i Dansk Byggeri for producenter af beton og betonprodukter
• Konferencen er for alle. Konferencens målgruppe er: Bygherrer, arkitekter og ingeniører gerne med fokus på fremtidens betonbyggeri samt med interesse for nytænkning og inspiration omkring bæredygtigt byggeri.

På konferencen uddeles fire priser:
• Betonelement-Prisen sammen med Utzon-statuetten – til en arkitekt, der har udført et markant elementbyggeri
• In-Situ Prisen – til et byggeri udført i pladsstøbt beton
• Betonprisen – til en fremtrædende dansker indenfor betonbranchen
• Bæredygtig Beton Prisen – en publikumspris, der uddeles til et betonbyggeri eller -anlæg, der forener miljø, æstetik og social ansvarlighed.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094