23948sdkhjf

Energioptimering med sneboldeffekt

El:Con har gennemført en række energioptimerende tiltag hos møbelfirmaet SIS functional furniture i Middelfart.
Efter en gennemgang af produktionsareal og administrationsbygning ved SIS functional furniture pegede El:Con på en række mulige energioptimerende tiltag. Det skriver El:Con i sit nyhedsbrev.

Møbelfirmaet fabriksbygning havde gamle tekniske installationer. Optimeringen omfattede ud over ændring og optimering af ventilation-
og varmeinstallationer også varmegenvinding fra kompressorer, styring og regulering af tekniske installationer via CTS samt fejlfinding på friskluftventilatorer og spjæld, tætninger ved porte og døre samt øvrige bygningsdele.

- Efterhånden som tiltagene er blevet implementeret, har vi via salg af den sparede CO2, kunnet finansiere rådgivning og implementering af den næste besparelse. Det har altså været muligt at opnå en sneboldeffekt, så SIS functional furniture hele vejen igennem har fået fakturaer på 0 kr. selv om, der ser blevet investeret for en del, fortæller El:Cons projektchef på opgaven Thomas Lyhne.

Effekt skaber engagement
Tiltagene har en tilbagebetalingstid på et halvt år og har over et år resulteret i en energibesparelse for SIS functional furniture på omkring 500.000 kWh/år på varme og 27.000 kWh/år på el. Samtidig er arbejdsmiljøet væsentligt forbedret i form er bedre ventilation, mindre træk og mere stabil opvarmning.

Om projektet fortæller Lone de la Roi fra SIS functional furniture:

- På forhånd var vi klar over, at der nok ville være optimeringspotentiale i vores produktion, men vi havde slet ikke forestillet os så store besparelser. Projektet er forløbet super godt. Da vi i forvejen foretager månedlig forbrugsaflæsninger, har vi hurtigt kunne påvise effekten af tiltagene og offentliggøre den i vores organisation. Det har været medvirkende til et stort engagement både blandt medarbejdere og samarbejdspartnere. El:Con har professionelt varetaget alt omkring rapportering, hvilket har været en stor og uundværlig hjælp i en presset hverdag.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094