23948sdkhjf

550 m² beton bliver til skaterpark i Kolding

Arbejdet med at etablere en ny skatepark i Kolding er netop gået i gang.
I første omgang skal arealet ryddes for beplantning, så det kan gøres klar til etableringen af skaterparken. Skaterparken kommer til at ligge mellem busgaden i Brostræde og p-pladsen ved Klostergade.

Støbningen af de 550 m² beton venter til marts, så frosten ikke driller. Hvis alt går efter planen vil skaterarealet stå klar til indvielse i juli 2013.

Skaterarealet vil blive afskærmet både ud mod p-pladsen og busgaden, så der ikke kommer skateboards flyvende ud i de parkerede biler, kørende busser eller fodgængere.

Brugerinddragelse i processen
De unge skatere i Kolding har været med til at bestemme placeringen og arealets udformning. I workshops har de gennem dialog og billedmateriale peget på hvilke elementer, der har været vigtige for dem, at det nye skater areal indeholder. Ret hurtigt stod det klart, at skaterne ville have et anlæg i streetstyle og ikke var interesserede i, at arealet skulle indeholde en bowle.

Pivotech har i samarbejde med GBL lavet en helhedsløsning for skateparken, hvis grundform er en buet og konisk kile opdelt i to niveauer. Niveauerne adskilles med hele seks funktioner der fungerer lige så godt opad som nedad. Det øvre niveau indeholder klassiske obstacles såsom curbs, flat rail, speedbump og quarterpipe. Det nedre niveau har mere flow og byder på både hips og corners. Skateparken fungerer udmærket til sessions på enkelte obstacles, men den kommer først til sin fulde ret når hele parken udnyttes i lange lines.

Tidsplan:
Byggeriet startede den 8. januar, hvor rydning af arealet, jord og ledningsarbejde kan udføres.
Betonarbejde og inventar til arealet forventes udført i marts-maj.
Skaterarealet ventes at stå klar til indvielse juli 2013.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11