23948sdkhjf

Vinderteam udpeget til stor renovering i Aarhus

Pluskontoret, Nova5, GBL og Alectia har vundet opgaven med at renovere Klostervangen, en almen boligafdeling med 380 lejligheder under AAB i Aarhus.
Alectia var prækvalificeret sammen med Pluskontoret, Nova5 og GBL. Holdet opnåede en score på 9,3 ud af 10 point og scorede højeste karakterer på bedømmelseskriterierne ”Metode og proces” og ”Projektorganisation og cv for nøglemedarbejdere”.

- Vi har i mange år arbejdet for AAB (Arbejdernes Andels Boligforening, red.) med mange forskellige sager. Det er derfor en ekstra stor glæde, at vi nu får mulighed for at komme endnu tættere på den største boligforening i Aarhus, siger Henrik Als Andersen, afdelingsleder i Alectia.

Fase 1 i fuld gang
Alectia, Pluskontoret og resten af holdet er allerede godt i gang med fase 1, hvor der skal laves en helhedsplan, udføres supplerende undersøgelser og søges om støttemidler hos Landsbyggefonden. Derefter skal det samlede projekt til endelig afstemning blandt beboerne.

Fase 2 omfatter projektering og gennemførelse af renoveringsarbejderne, der forventes at være afsluttet i 2016. Det samlede projekt omfatter:
  • Betonrenovering og beskyttelse af eksisterende brandaltangange
  • Forstærkning af eksisterende altangange
  • Efterisolering af gavle, tage og mod kældre
  • Nye klimaskærme samt inddækning af altangange
  • Opgradering af blokke i forhold til nugældende regler for brandsikkerhed
  • Sikring af konstruktionernes robusthed i henhold til nugældende norm
  • Ventilation af boliger med nye ventilationsanlæg på taget
  • Mulighed for solcelleanlæg
  • Hejselift til vinduespudsning
  • Evt. tagterrasse

Klostervangen består af to højhuse på henholdsvis 11 og 16 etager med i alt 380 lejligheder, og renoveringsopgaven forventes at være færdig i 2016.

Ingeniørrådgivning og byggeledelse
Alectia er ingeniørrådgiver på det nye renoveringsprojekt og varetager de supplerende bygningsundersøgelser samt specialer som betonrenovering og brand. Alectia vil desuden stå for byggeledelsen, når projektet realiseres.

Pluskontoret er totalrådgiver og har ansvar for projekteringsledelse, beboerinddragelse og arkitektarbejder. Nova5 er IKT-koordinator på projektet og fungerer som intern bygherrerådgiver med særligt fokus på kvalitetssikring, granskning og arkitektur, imens GBL varetager landskabsarkitekturen.

En gammel kending
Alectia har i mange år arbejdet med forskellige sager for AAB og ved en del om, hvad de går ind til med denne opgave. Bl.a. var Alectia (dengang Birch & Krogboe A/S) ingeniør på en omfattende renovering af Klostervangen i Aarhus i 1987, hvor hele altanfacaden var ved at falde sammen.

- Det bliver ikke helt det samme hold, der skal stå for sagen denne gang. Men der er faktisk flere af vores medarbejdere i Aarhus, der også var med tilbage i slutningen af 80’erne. De kan glæde sig over at konstatere, at det arbejde, vi gjorde dengang, har holdt godt, udtaler Henrik Als Andersen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078