23948sdkhjf

51.000 m² DNU-byggeri i udbud

Region Midtjylland samler det somatiske og det psykiatriske hospital med et nyt, stort OPP-projekt, der skal stå færdigt omkring årsskiftet 2018/19.
Region Midtjyllands vision om bedre behandling og længere liv til flere med psykisk sygdom er nu et stort skridt videre i at blive realiseret med udbuddet af et nyt Psykiatrisk Center i Det Nye Universitetshospital i Aarhus (DNU).

Projektet Psykiatrien i DNU udbydes som et OPP-projekt indeholdende overtagelse af ejendommene i Risskov og opførelse af et nyt psykiatrisk center med voksen-, børne- og ungdomspsykiatrisk samt retspsykiatrisk afdeling ved DNU. OPP-kontrakten omfatter opførelse af ca. 51.000 m² (brutto) nybyggeri, der planlægges og opføres i perioden 2014-2018 med ibrugtagning omkring årsskiftet 2018/2019.

- Vi er meget glade for at være kommet så langt med det nye Psykiatriske Center i Aarhus. Nu tager vi det første skridt til at realisere planerne med udbudsbekendtgørelsen. Det er et særdeles spændende projekt med helt unikke perspektiver og en størrelse, som aldrig tidligere er set i Danmark, siger regionsrådsformand Bent Hansen, Region Midtjylland.

Den kommende OPP-leverandør får ansvar for design, projektering og udførelse samt drift og vedligehold af bygningerne over en periode på 30 år. Hertil kommer delvis finansiering, idet købesummen for overtagelse af ejendommene i Risskov indgår.

Fakta
De overordnede mål i udbuddet af det nye Psykiatriske Center er:

• Et byggeri af høj kvalitet med innovative løsninger.

• Et projekt, som kan understøtte visionen om et sammenhængende patientforløb, hvor somatikken og psykiatrien integreres til gavn for patienter og medarbejdere.

• En hensigtsmæssig klar og entydig ansvars- og risikofordeling, herunder en køberet og købepligt for Region Midtjylland ved kontraktperiodens udløb til en fastsat købesum.

• Et samarbejde mellem Region Midtjylland, brugerne og OPP-leverandøren for at sikre en totaløkonomisk tilgang ved projektering, udførelse og drift af projektet i kontraktens løbetid, på forventeligt 30 år.

Tidsplan
Kontrakten udbydes ved konkurrencepræget dialog, og ansøgning om prækvalifikation skal afleveres inden mandag den 4. marts 2013, kl. 12.00.

Der udvælges tre til fem virksomheder eller konsortier. Den endelige igangsætning af byggeriet kræver Regeringens godkendelse.

Læs mere under Licitationer her på Building Supply.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094