23948sdkhjf

Kalundborg-firma med opgave i Brøndby

Byggeriet af det nye bibliotek, som er sammenbygget med kulturhuset Kilde, er sket med blik for energi og miljø, og med markante vinduesskodder.
Kulturhuset kilden er allerede en naturlig del af kulturlivet i Brøndby. Med det nye bibliotek er det samlede kulturhus styrket med en spændende arkitektur, som er skabt med de to forbundne bygninger.

Biblioteket er opført som et lavenergihus, og derfor har Brøndby Kommune valgt at opsætte solceller på bygningens femte facade, taget.

Samtidig er de store vinduespartier monteret med store motorstyrede skodder, for optimal regulering af lys, skodderne er udviklet af firmaet Skoddesnedkerne i Kalundborg, i samarbejde med kommunens arkitekt.

Blik for miljø og infrastruktur
Byggeriet fungerer som en flot samlet bygning med fælles faciliteter, fælles foyer, betjeningsskranke og en cafe. Biblioteket er opført som en stor kvadratisk bygning i et plan, med de store markante vinduespartier mod syd, og mere lukkede facader mod øst og vest.

Hensyn til miljøet ses også i, at regnvand opsamles og føres til overfladebassiner med integreret beplantning, bassinernes funktion er at tilbageholde regnvand og dermed undgå overbelastning af det eksisterende kloaksystem.

Biblioteket er opført i samarbejde med H.H.M. entereprise som entreprenør, og Dines Jørgensen som eksterne rådgivere.
Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.11