23948sdkhjf

Milliardinvestering skaber jobs i Fredericia

Dong Energy udbygger olieterminal og gør klar til meget mere olie.
Dong Energy har netop indgået kontrakt i Holland med CB&I om udbygning af olieterminalen i Fredericia.
CB&I har speciale i anlægsprojekter, og kontrakten har en værdi af ca. 1 milliard kroner. Ifølge planen skal terminalen være færdig-udbygget i midten af 2015.

Udbygning af olieterminalen i Fredericia er ifølge Dong afgørende for, at terminalen kan modtage og behandle produktion af olie fra det kommende Hejre-felt, som Dong Energy er operatør af, i slutningen af 2015.

- Terminalen er er et vigtigt led i vores Nordsø-investering, der betyder arbejdspladser og vækst i industrien. Derfor er denne kontrakt meget vigtig for både os og leverandørkæden. Nu kan vi for alvor sætte skub i anlægsarbejdet, siger Lars Bach, director og ansvarlig for driften af olieterminalen.

Mange nye arbejdspladser
Dong Energy anslår, at udbygningen af olieterminalen vil skabe mellem 150 og 200 arbejdspladser under byggeriet og omkring 20 permanente arbejdspladser i Fredericia. Det bliver primært smede og elektrikere.

Udbygningen af selve Hejre-feltet skaber omkring 500 nye, permanente arbejdspladser og vækst generelt for følgeindustrien.

Den samlede investering i udbygning af Hejre-feltet er på 12,1 milliarder kr. Dong Energy er operatør af feltet og står med 60 procent ejerandel for 7,3 milliarder kr. af investeringen. Bayerngas ejer de resterende 40 procent af feltet.

Udover investeringen i selve Hejre-feltet investerer Dong Energy yderligere to milliarder kr. i udvidelse af olieterminalen. Kontrakten med CB&I er del af denne investering.

Fakta om udvidelse af olieterminalen
• Dong Energy ejer olieterminalen i Fredericia
• Terminalen modtager og behandler stabil råolie fra Nordsøen
• CB&I ombygger olieterminalen således, at propan og butan kan udskilles fra råolien på terminalen. Råolie, propan og butan kan herefter udskibes separat.
• Ombygningen omfatter i hovedtræk fraktioneringskolonner, afgasnings-units, lagertanke, udskibningsfaciliteter samt tilhørende overvågningssystemer.


Fakta om Hejre-feltet
• Hejre er et olie- og gasfelt i den danske Nordsø og befinder sig ca. 300 km. nordvest for Esbjerg.
• Dong Energy er operatør og ejer 60 procent af feltet. BayernGas ejer 40 procent.
• Hejre-feltet skal efter planen begynde at producere sidst i 2015 og vil mere end fordoble Dong Energy’s olie og gas produktion i den danske del af Nordsøen.
• Feltets samlede reserver er ca. 170 mio. tønder olieækvivalenter – to tredjedele olie og en tredjedel naturgas
• Udbygningen omfatter en produktionsplatform, boring af produktionsbrønde og anlæg af nye olie- og gas-rørledninger, som tilsluttes eksisterende rørledninger i Nordsøen. Herfra transporteres olien til olieterminalen i Fredericia for videre behandling, og gassen til Nybro gasbehandlingsanlæg på den jyske vestkyst


Om CB&I
CB&I (Chicago Bridge & Iron) designer og bygger nogle af verdens største infrastrukturprojekter inden for energi. CB&I gennemfører projekter fra koncept til afsluttet konstruktion og er førende inden for proces-teknologi, dokumenteret EPC- ekspertise (Engineering, Procurement, Construction), og lagertank-ekspertise.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078