23948sdkhjf

Elektrikerne satser på en fremtid som selvstændigt fagforbund

Dansk El-Forbund indstiller sonderingerne om en sammenlægning med Dansk Metal.
Også fremover vil Dansk El-Forbund (DEF) være en selvstændig del af den danske fagbevægelse. Det står klart efter, at forbundets hovedbestyrelse netop har besluttet at indstille de igangværende sonderinger om en sammenlægning med Dansk Metal.

Den seneste kongres bemyndigede DEF’s ledelse til at forhandle sammenlægning med andre forbund, og efter indledende samtaler med flere forbund tegnede det i en periode til en sammenlægning mellem DEF, Blik & Rørarbejderforbundet og Dansk Metal. Men først meldte Blik & Rør sig ud af forhandlingerne, og nu har DEF altså gjort det samme.

- Vi har lyttet til signalerne fra baglandet og konstateret, at det fra elektrikernes side ikke ville blive et helhjertet projekt. Det har hovedbestyrelsen nu taget ad notam. Det afgørende for beslutningen har været ønsket om at bevare en klar og stærk faglig identitet, siger forbundsformand Jørgen Juul Rasmussen.

- Vi vil også fremover have mange berøringsflader med Dansk Metal og Blik & Rør, der på mange faglige og uddannelsesmæssige områder ligger tæt på os. Så her vil vi selvfølgelig fortsætte det gode samarbejde, vi hele tiden har haft.

mange styrker at satse på
Forbundsformanden fortæller, at det nu gælder om at samle kræfterne om konstruktive svar på de udfordringer, forbundet står over for:

- Baggrunden for ønsket om sammenlægninger har ikke mindst været den teknologiske udvikling og de uddannelsesmæssige udfordringer i faget. Her vil vi nu som hidtil markere os med en stærk indsats for at påvirke såvel branchen som politikerne i en retning, der gavner job- og udviklingsmulighederne for vores medlemmer.

- Samtidig har vi mange styrker at satse på: Vi har en solid faglig basis og en stærk selvstændig profil. Elektrikerne kan fortsat genkende og spejle sig i deres forbund, og vores samarbejdsparter ved til enhver tid, hvem de har med at gøre. Vi har også vores lokale forankring og det mindre forbunds intimitet, der gør, at vi kender hinanden næsten som i en familie.
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.1