23948sdkhjf

HSHansen har ikke opgivet Skive

Koncernen har store forventninger til sin vinduesfabrik X-frame. Her kan skabes en større lokal arbejdsplads som erstatning for den, der nu går tabt med aktuel fabrikslukning.
Beslutningen om at flytte produktionen fra Skive til Lem betyder ikke, at HSHansen har opgivet sin tro på en fremtid i den midtjyske by. Det fastslår administrerende direktør Simon S. Kristensen i kølvandet på gårsdagens nyhed om, at koncernens facadefabrik i Skive skal lukkes.

- Nedlukning af HSHansens produktion i Skive er ikke ensbetydende med, at vi forlader Skive. Vores søsterselskab, X-frame, som producerer og leverer vinduer i komposit, forbliver på samme lokation i Skive og har overtaget det samlede lejemål på Hjortevej, siger han til Building Supply og fortsætter:

- X-frame forventer at kunne vokse de følgende år, og vi håber på længere sigt at kunne skabe en større lokal arbejdsplads i Skive i X-frame-regi. Det har desværre ikke været muligt på kort sigt at tilbyde medarbejderne et nyt jobtilbud. Men deres kvalifikationer og mangeårige loyalitet betyder naturligvis, at når X-frame kommer i en ekspansionsfase, så står disse medarbejdere godt rustet i forhold til at komme tilbage.

Stor optimisme
Simon S. Kristensen forklarer, at fabrikslukningen i Skive skal ses i lyset af, at det i en presset byggebranche ikke længere er rentabelt at have tre produktionsenheder inden for en radius af 90 km.

Efter lukningen vil HSHansen have to produktionsenheder i Danmark – i Lem og Esbjerg – der tilsammen beskæftiger cirka 100 medarbejdere. Trods fortsat udfordrende markedsvilkår ser direktøren positivt på mulighederne i den kommende tid:

- Vi har, efter et meget travlt 2012 med mange nye spændende projekter i præfabrikerede modulopbyggede elementer, nu været nødsaget til at tilpasse vores kapacitet. Men vi har nye produkter og koncepter, der gør en positiv forskel i branchen – blandt andet de modulopbyggede elementer Hansen UnitAl – og vi arbejder aktuelt på mange spændende projekter i Danmark. Det vil på sigt kunne komme til at betyde, at vore produktioner i Lem og Esbjerg vil få brug for mere arbejdskraft, slutter han.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.09