23948sdkhjf

Byfornyelse klar til indvielse

Der er nu sat punktum for byfornyelsen i Købmagergade og den inderste del af Frederiksborggade.
Over én million granitsten er banket på plads i Købmagergade og den inderste del af Frederiksborggade, en 15 meter bred fontæne er kommet til på Kultorvet og en spændende legeplads er åbnet på Hauser plads.

De fornyede gågader skal ikke bare være et sted, hvor man handler. Det skal også være et område, hvor man får lyst til at slå sig ned. Derfor er der bygget en helt ny legeplads på Hauser Plads, sat nye bænke op på hele gadestrækningen og den nye store fontæne på Kultorvet skal danne ramme om kulturarrangementer.

Indvies 25. januar
Byfornyelsen fejres fredag den 25. januar med taler og musik fra klokken 13.00 på Kultorvet og festlige indslag i hele gaden. Københavns Kommune har endvidere i samarbejde med Københavns Museum lavet en fotoudstilling om gadens historie, som kan opleves i Købmagergade måneden ud.

40 års jubilæum
Købmagergade, der kan fejre 40 år som gågade til maj, har længe været nedslidt, men efter et års arbejde, har området fået et kæmpe løft. Købmagergade og Kultorvet er et af byens mest populære strøgområder med over 30.000 besøgende hver dag.

Om projektet
Projektet er tegnet af KBP.EU. - et samarbejde mellem hollandske Karres en Brands landskabsarkitekter og danske Polyform Arkitekter. Projektet som i alt har et budget på 108 mio. kr., som er medfinansieret af Knud Højgaards Fond.

Belægningen er gennemgående for hele projektet, hvor små granitsten binder området sammen som et tæppe.

Pladsen omkring Rundetårn og Trinitatis er udvidet, så kirken har fået et ”gulv” at stå på og i selve pladsen er der nedlagt belysning, som skal symbolisere stjernehimlen, og refererer til Tycho Brahes observatorium på toppen af Rundetårn.

Kultorvet har fået en kulsort belægning, og der er etableret en stor ny fontæne, næsten 15 m. i diameter, som først sættes i gang med vand, når frosten er ovre. Der er desuden plantet tre nye træer og det ældste træ som er plantet i 1935 er bevaret. Hyldemor (statuen af Hanne Varming med to gamle mennesker) er igen at finde på pladsen.


Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.109