23948sdkhjf

Danmarks bedste elektriker kåret

Der blev lørdag eftermiddag overrakt præmier til landets bedste lærlinge ved DM i Skills, som blev afviklet i NRGI Park og Arena i Aarhus.
På el-området overrakte Carsten Priess, direktør for Priess El-Service ApS og bestyrelsesmedlem i Tekniq, lørdag eftermiddag præmierne til landets bedste elektriker lærlinge ved DM i Skills.

Elektrikerlærling René Svarrer Christensen, lærling hos Strandby Elteknik A/S i Strandby, tog sejren i el-kategorien i konkurrence mod fire andre elektrikerlærlinge.

I elektrikeropgaven var energioptimering også i fokus. Der skulle laves en teknisk installation inden for stærk- og svagstrøm, hvor intelligente installationer i forhold til energioptimering, styring af lys og varme samt ventilation var fremtrædende, hvilket også er en meget teknisk svær opgave, forklarer konsulent i Tekniq, Henrik Bossen.

De fem deltagere i elektriker-konkurrencen er:
• René Svarrer Christensen, lærling hos Strandby Elteknik A/S i Strandby, skoleforløb på EUC Nord.
• Thomas Hansen, lærling hos Svend Petersen ApS i Sommersted, skoleforløb på EUC Syd.
• Morten Matthiesen Bork, lærling hos Kirchheiner El-teknik ApS i Tønder, skoleforløb på Tradium.
• Mathias Kaaber Christophersen, lærling hos H.E. Electric i Højby, skoleforløb på EUC Nordvestsjælland.
• Anders Bybjerg Jensen, lærling hos Frandsen EL A/S i Glostrup, skoleforløb på Erhvervsskolen Nordsjælland.

Faglig stolthed og glæde
DM i Skills blev afholdt første gang i 2011 – som det første samlede Danmarksmesterskab for erhvervsuddannelser. Til arrangementet stiller flere hundrede lærlinge op – både i konkurrencediscipliner og rene demonstrationsdiscipliner fordelt på 37 faggrupper.

- Branchen og de virksomheder, der sender deres lærlinge til først skole- og regionale mesterskaber og til sidst DM, er faglig stolte, og samtidig er det en stor glæde og motivation at have givet de unge lærlinge en god uddannelse, som måler sig med de bedste i landet, siger konsulent Bent Ole Bohn.
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.266