23948sdkhjf

Navitas-kritik: Arkitektkonkurrence havde givet bedre resultat

Medlem af dommerkomite kritiserer Aarhus Kommune for at have udbudt det nye uddannelsesdomicil i totalentreprise frem for at afholde en arkitektkonkurrence.
Formanden for Statens Kunstfonds arkitekturudvalg, arkitekt Lars Juel Thiis, Cubo Arkitekter, kritiserer i en artikel i Jyllands-Posten udbudsformen for Navitas.

Da der var tale om et totalentrepriseudbud, og ikke en arkitektkonkurrence, var der fem forslag at vælge imellem, hvorimod en åben arkitektkonkurrence kunne have resulteret i op mod 100 bud. Det kunne have resulteret i en mere spændende arkitektur, mener Lars Juel Thiis:

- Der kunne godt have ligget et flagskib for byens kreative fag, men det bliver noget meget traditionelt domicilbyggeri. Det er synd, siger Lars Juel Thiis til avisen.

Han møder opbakning fra ledende arkitekt MAA Morten Bluhm, KPF Arkitekter, og fra tidligere formand for Arkitektforeningens konkurrenceudvalg, arkitekt og partner, Tom H. Danielsen fra arkitektfirmaet C.F. Møller A/S.

Tom H. Danielsen er af den opfattelse, at der på særlige centrale bynære grunde burde udbydes arkitektkonkurrencer, da det vil give mere mangfoldige og interessante bud. Professor på Arkitektskolen Nils Madsen kalder det ligefrem for en tragedie for Aarhus, at kommunen ikke bruger åbne arkitektkonkurrencer.

Om Navitas
Navitas bliver Aarhus' nye centrum for energi, innovation og uddannelse på De Bynære Havnearealer i Aarhus. Byggeriet står færdigt i 2014 og kommer til at huse mere end 2.300 studerende, undervisere, forskere og iværksættere.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094