23948sdkhjf

Tocifret millionaftale til YIT

Installatøren skal levere og montere mere end 7.000 m² solceller på fem parkeringshuse i tilknytning til sygehusene i Region Syddanmark.
YIT A/S og Region Syddanmark har netop underskrevet en aftale om etablering af et energiprojekt ved fem af regionens sygehuse.

Aftalen, der lyder på et tocifret millionbeløb, omhandler levering og montering af mere end 7.000 m² solceller på fem parkeringshuse i tilknytning til sygehusene.

De fem solcelleanlæg, der placeres på øverste dæk af P-husene ved sygehusene i Svendborg, Odense, Vejle, Esbjerg og Aabenraa forventes at reducere regionens energiforbrug med ca. 1 million kWh om året. Det svarer til ca. 180 husstandes årlige energiforbrug. Anlæggene skal stå færdige allerede ved udgangen af maj 2013.

- Aftalen understreger, at vi har kapacitet til at løfte store energiprojekter – også selvom de skal udføres inden for kort tid. Samtidig er aftalen et udtryk for, at vi sigter skarpt efter vores forretningsstrategi, hvor energibesparelser er helt centralt, siger Peter Rafn, administrerende direktør i YIT.

Tom Slott, der er projektleder for Region Syddanmark, ser frem til samarbejdet med YIT og glæder sig over, at solcelleanlægget på ca. 20.000 m², der pt. er under udførelse, nu suppleres med yderligere ca. 7.000 m² solceller:

- Region Syddanmark håber dermed også at vise vejen for de øvrige regioner, landes kommuner og private borgere, når det gælder fremtidig grøn og bæredygtig energiproduktion, udtaler Tom Slott.

Også projekter i resten af Danmark
Udover solcelleanlægget i Region Syddanmark er YIT undervejs med at etablere solcelleanlæg for blandt andre Kalundborg Kommune og Region Sydsjælland.

I Kalundborg skal YIT etablere 10 forskellige solcelleanlæg på kommunens skoler og sportshaller, et projekt der forventes at spare kommunen for 700.000 kwh i det første år. Projektets startes op primo februar. Ligeledes skal YIT hjælpe Region Sydsjælland med at reducere energiforbruget, idet man netop er gået i gang med at etablere en række større solcelleanlæg på regionens hospitaler og administrationsbygninger.

De tre projekter forventes samlet set at bidrage med en besparelse på energiforbruget på 2.872.000 kwh svarende til energiforbruget i knapt 600 husstande. Projekterne gennemføres i samarbejdet med GreenGo Energy.
Læs mere om: YIT
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094