23948sdkhjf

Stikker en finger i jorden inden udbud af stadion-område

Næste skridt mod Hillerøds nye "Stadionkvarter" bliver dialog. Satser på udbud sidst i 2023 

Som tilløb til udvikling af et nyt byområde i Hillerød, navngivet Stadionkvarteret, lægger Hillerød op  til en markedsdialog forud for et kommende udbud.

Det nye kvarter i Hillerøds sydlige udkant skal rumme stadion på 'superliganiveau' tilsat baner med plads til både fodbold på højt niveau, lokale fodboldklubber, samt et tilknyttet sportsakademi.

I området skal også etableres egen infrastruktur, grønne byrum og parkeringshus samt boliger og erhverv. Der vil kunne etableres op til 2.000 nye boliger, cirka 15.000 etagemeter erhverv, herunder kontorerhverv og hotel samt 4.000 kvm butiksareal.

Hillerød Kommune planlægger at opføre en skole og dagtilbud i området.

Udbud sidst på året

Byrådet vedtog en masterplan for ”Favrholm Stadionkvarter” i sensommeren 2022 - godt tre år efter, at de ambitiøse planer blev præsenteret første gang.

Projektet omfatter et samlet areal på cirka 95 hektar, som i dag ejes af Hillerød Kommune.

Hillerød Kommune har indgået aftale om forkøbsret med en privat - unavngiven - udvikler, som tilbudsgiver skal respektere.

Fra kommune lyder det, at man efter et indledende fælles møde tager en individuel snak med interesserede parter. Herefter er forventningen, at man kan offentliggøre udbuddet i slutningen af 4. kvartal med en udbudsperiode på fire - fem måneder.

Stadion til topklub

Idrætsanlæg og stadion i kvarteret skal anvendes af en fodboldklub, der har licens i henhold til DBUs Talentudvalgs licenssystem. Køber er forpligtet til at opføre det kommende idrætsanlæg med stadion som en del af den samlede udvikling samt til at indgå brugsretsaftale med en fodboldklub, der opfylder kravene. 

Hvilken - og om - der er tale en specifik fodboldklub, kommer kommunen ikke nærmere. Dog har fodboldklubben FC Nordsjælland været en aktiv spiller i tilblivelsen af Favrholm Stadionkvarter.

Klubben har været rådgiver for udviklingsselskabet i forhold til de krav der stilles til fremtidens idrætsanlæg til fodbold på højt niveau. Klubben med hjemmebane i Farum kommer også til at deltage i bedømmelseskomiteen, ligesom Hillerød Fodbold Elite også har en plads.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093