23948sdkhjf

Nu kan virksomheder byde på milliardkontrakt

Femern A/S forventer, at flere af velkendte internationale aktører vil byde på 25 kilometer jernbanestrækning

Femern A/S udbyder nu den sidste af de store kontrakter på byggeriet af Femern Bælt-tunnelen til Tyskland.

Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse torsdag.

Baseret på de tilkendegivelser, der kom retur under markedsundersøgelsen, forventer vi, at flere af de velkendte internationale aktører vil byde på kontrakten Kirsten Christensen, kontraktdirektør i Femern A/S

Kontrakten drejer sig om en jernbanestrækning på i alt 25 km udstyret med kørestrømsanlæg og med fokus på klimavenlige løsninger.

Opgaven bliver udbudt med en forventet samlet tilbudspris på omkring 1,5 mia. kr.

- Jernbanen er et bidrag til den grønne omstilling af transportsektoren, hvor gods- og persontransport vil få stærkt forbedrede muligheder for hurtig og direkte transport, siger Kirsten Christensen, der er kontraktdirektør i Femern A/S med ansvar for jernbaneinstallationerne:

- For os er det også vigtigt at have en anlægs- og driftsfase, der er så klimaneutral som muligt. Så ligesom i de øvrige store kontrakter, har vi også i dette udbud et særligt fokus på klimavenlige løsninger, herunder de tekniske løsninger og valg af materialer, siger kontraktdirektøren.

Licitationens søstermedie FemernNews lavede for nyligt et interview med hende om det kommende udbud

Udbuddet – kaldet TTC-kontrakten (Tunnel Track and Catenary) – omfatter en tosporet jernbane bygget til 200 km/t samt køreledninger, hvoraf cirka 18 km ligger i selve tunnelen og cirka 7 km ligger uden for tunnelen på dansk og tysk side.

Forventer kendte aktører i spil

Femern A/S forventer, at prækvalificeringen finder sted til sommer i år. Derefter vil man gennemføre et udbud med forhandling frem til slutningen af 2024, hvor opgaven tildeles.

Forberedelsesarbejdet forventes derefter at gå i gang i 2025.

Forud for udbuddet gennemførte Femern A/S sidste år en markedsundersøgelse, hvor man blandt andet konsulterede branchen for at få den nyeste know-how inden for bæredygtige løsninger.

Samtidig blev det et signal til markedet om eventuelt at finde sammen og danne potentielle konsortier til opgaven, siger Kirsten Christensen.

– Baseret på de tilkendegivelser, der kom retur under markedsundersøgelsen, forventer vi, at flere af de velkendte internationale aktører vil byde på kontrakten. Vi ser frem til at gennemføre udbuddet og finde den bedst mulige partner til denne helt centrale opgave i det samlede projekt, siger hun.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095