23948sdkhjf

NCC vælger energirigtige moduler til Aarhus-projekt

Energioptimering er centralt for Aarhus Kommunes Urban Mediaspace. Også under byggeriet er kravene skarpe. Derfor har NCC valgt moduler fra AGJ Pitzner.
AGJ Pitzner har foreløbig opstillet 34 moduler til projektlederkontor for NCC og firmaets underleverandører og samarbejdspartnere på byggeriet af Urban Mediaspace på havnen i Aarhus. Senere i forløbet følger yderligere moduler til mandskabsfaciliteter med omklædning, bad, kantine og mødelokaler for i størrelsesordnen 300 bygningsarbejdere.

Projektleder Hans Ellesen, NCC fortæller, at den helt overvejende grund til at vælge AGJ Pitzner som leverandør var, at firmaet var i stand til at levere moduler med de energimæssige egenskaber, som Aarhus Kommune forlanger på byggepladsen.

- AGJ Pitzner kunne levere en løsning med BR10 moduler med isolering af vægge og gulve, lavenergiruder og varmeforsyning fra fjernvarmen. Aarhus Kommune har som bygherre opstillet kriterierne, og det var kun AGJ Pitzner, der var i stand til at levere en færdig løsning, som opfyldte kriterierne, siger Hans Ellesen.

Op mod 60 moduler når der er flest
Projektkontoret kommer til at stå i hele byggeforløbet over 28 måneder. Urban Mediaspace Aarhus er budgetteret til 1,9 mia. kr. og er det hidtil største bygge- og anlægsprojekt i Aarhus Kommune. Bygningen, der er navngivet Dokk1, skal bl.a. rumme bibliotek, borgerservice og café-område. Hele projektet omfatter 28.000 m2 fordelt på tre etager og en kælder med Europas største automatiske parkeringsanlæg til 1000 biler. Byggeforløbet strækker sig frem til slutningen af 2014.

Pavillonerne til projektkontorer og mandskabsfaciliteter er opført på et ganske snævert areal på byggepladsen på Aarhus Havn. Mandskabsmodulerne er på ca. 31 m2 og rummer hver faciliteter til 10 mand. Når aktiviteten på byggepladsen er på sit højeste, forventes der at være opstillet 50-60 moduler til henholdsvis kontorer og mandskabsfaciliteter.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125