23948sdkhjf

DI: Piratkopiering skal bekæmpes med særlig taskforce i politiet

De kriminelle netværk, der ofte står bag piratkopiering, skal myndighederne blive bedre til at få fat i. Og det kan ske ved at danne en specialenhed hos politi og anklagemyndighed, mener DI.
Piratkopiering, varemærkeforfalskning og andre former for overtrædelser af immaterielle rettigheder kræver en særlig indsats for at bekæmpe det. Derfor har DI bedt justitsminister Morten Bødskov om at danne en specialenhed hos politi og anklagemyndighed til at tage sig af de sager.

- For som det er i dag har de kriminelle, der her bryder loven alt for let spil i Danmark, forklarer Lars Holm Nielsen, chefkonsulent i DI med speciale i patent- og varemærkerettigheder.

Mangelfuld efterforskning
Overtrædelserne rammer nemlig mange af DI’s medlemmer, som må bruge store summer på at overvåge og opspore krænkelser for at beskytte deres varemærker. Og samtidig har blandt andre DI den oplevelse, at politiet ikke prioriterer sager om krænkelser af immaterielle rettigheder (også kaldet IPR) særlig højt.

- Her snakker vi om mangelfuld efterforskning, lange sagsbehandlingstider og i flere tilfælde for milde domme i forhold til, hvor grove krænkelserne har været, mener Lars Holm Nielsen.

Få samlet kompetencerne
Han ønsker derfor at få samlet kompetencerne omkring bekæmpelse af IPR-kriminalitet ét sted.

- Indsatsen i dag er meget fragmenteret, hvor hver enkelt politikreds efterforsker og fører deres egne sager, forklarer chefkonsulenten i DI.

Han peger på, at en sag typisk breder sig over flere lovområder, og at sagerne ofte trækker internationale spor, som betyder samarbejde med myndigheder i andre lande.

Succes i Sverige
- Derfor har vi brug for at opbygge de nødvendige juridiske og tekniske kompetencer hos politiet til at kunne løfte sådanne sager, slår Lars Holm Nielsen fast.

Han henviser til Sverige, hvor man siden 2008 haft en særlig specialgruppe med en betydelig styrket indsats på området til følge.

Kilde: Dansk Industri - http://www.di.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094