23948sdkhjf

Sydøstjyllands Politi går i frivillig isolation

Vejle Lokalpolitistation står overfor en omfattende renovering med tekniske tiltag, som rykker energimærkningen fra E til A1 og gør bygningen til passivhus.
Energirenoveringen af Vejle Lokalpolitistation, som løfter stationen fra fra energiklasse E til A1, er så småt ved at gå i gang. Når stationen står færdigrenoveret til september vil bygningen også kunne klassificeres som et passivhus. Det skriver Bygningsstyrelsen.

De store energibesparelser sikres gennem en række tekniske tiltag. Først og fremmest skal bygningen isoleres udvendigt for at reducere kuldebroerne mest mulig. Kombineret med ny ventilationsløsning og solafskærmning bliver indeklimaet samtidig væsentligt forbedret.

Baggrunden for projektet er, at en tidligere energiscreening af Vejle Politistation har belyst behovet for en grundig energirenovering af stationen til certificeret EnerPHit passivhus, hvilket er standarden for renovering til passivhus niveau (25 kWh/år).

Energirenovering gavner indeklimaet
I projekteringen af energirenoveringen har Bygningsstyrelsen lagt vægt på både at opnå et ekstremt lavt energiforbrug, og samtidig fokuseret på indeklimaet og bygningens brugere. Ud fra disse to hensyn er de tekniske løsninger herefter lagt fast.

Samtlige vinduer udskiftes til nye, effektive lavenergivinduer med tilhørende effektiv solafskærmning. Om sommeren afskærmer man bygningen for solens varme og om vinteren tillader man solen at ”hjælpe til” med opvarmningen af bygningen. På den måde sikrer man både mindre energiforbrug og en mere stabil indetemperatur, til gavn for indeklimaet.

Det eksisterende ventilationsanlæg bliver optimeret, og der etableres en naturlig forvarmning og køling af ventilationsluften via vandrette jordslanger, som lægges ud i terrænet. På tagene etableres der solceller, hvorved politistationen kan få CO2 neutral el.

Ved denne meget omfattende energirenovering af politistationen reduceres CO2 udslippet, samt varme- og el-behovet betragteligt.

Fakta
Energirenovering fra energimærke E til A1 og certificeret EnerPHit passivhus.
Bygherre: Bygningsstyrelsen
Rådgiver: Lars Ørtoft rådgivende ingeniørfirma A/S (lavenergibyggeri, ventilation, vedvarende energiformer og certificering)
Andre samarbejdspartnere: Creo Arkitekter og Niras
Størrelse: 4.000 m²
Budget: 23,5 mio. kr.
Bygningen forventes at stå færdigrenoveret den 1. september
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094