23948sdkhjf

Succesrigt samarbejde udvides

Jönsson og Young Skills elever fra Herlev Byskole bød velkommen, til underskrift af en opdateret og udvidet samarbejdsaftale, der har skabt 56 nye lærepladser siden 2010.
- Siden vi i tæt dialog og samarbejde med folke- og erhversskolerne som spydspids satte Young Skills på agendaen i Herlev, har vi indgået lignende aftaler i Tåstrup, ligesom vi er tæt på at sætte Young Skills på programmet også i Hedehusene.

Det sagde administrerende direktør Robert Mayer fra Jönsson a/s, da han sammen med Young Skills holdet fra Herlev Byskole som vært bød velkommen til underskrift af Partnerskabsaftale 2.0 – en udvidet videreførelse af den såkaldte Herlevmodel, der gennem et samarbejde mellem Dansk Byggeri i Hovedstaden, Herlev Kommune, Københavns Tekniske Skole Herlev og UU-Nord over de sidste par år har sikret 56 nye lærepladser, og i øvrigt danner grundlag for, at Jönsson sammen med skolerne har sat byggeri på skemaet i de ældste klasser.

God indgang til byggeri-uddannelse
- Young Skills projektet har givet og giver os nogle fine erfaringer, som vi kan bruge i vores valg af uddannelse, og alle er enige om, at blandingen af teori på skolebænken og praktisk erfaring fra byggepladsen giver os gode kort på hånden til at vælge en uddannelse inden for byggeriet, lyder det fra eleverne ved Herlev Byskole.

- Det er et meget inspirerende og lærerigt forløb. Netop nu bygger vi legeskure på teknisk Skole. På skolebænken lægger vi byggebudgetter, taler om byggeriets uddannelser og går tæt på jobaftaler, mens vi sammen med Jönsson a/s på Edison Park har været med til at støbe gulve og måle op, samtidig med at vi har lært udstyret på byggepladsen at kende.

56 nye lærepladser
- Resultaterne i Herlev, hvor vi har løst problemerne med manglende praktikpladser, taler deres eget sprog: Man kommer længere med samarbejde og dialog fremfor begrænsende klausuler. sagde Herlevs borgmester Thomas Gyldal Petersen og tilføjer:.

- Derfor forfølger vi den succes og de erfaringer, vi har fået, siden vi i 2010 som de første gik ind i et tværgående samarbejde med Dansk Byggeri om at styrke tilgangen til erhvervsuddannelserne, og nu udvider vi aftalen, så den fremover også omfatter unge mellem 25 og 30 år.

- Men målet er det samme. De unges veje må ikke sande til, og vi vil fortsat samarbejde bredt om at bygge broer, der kan hjælpe de unge videre, fastslog Thomas Gyldal Petersen, inden han gav bolden videre til formanden for Dansk Byggeri i Hovedstaden, administrerende direktør for Engsø Gruppen Per Engsø Larsen, der med afsæt i resultaterne fra de seneste års samarbejde glædede sig til de nye initiativer i 2013 og 2014.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11