23948sdkhjf

Guldborgsund får, hvad de betaler for

Lige meget hvordan Guldborgsund Kommune vender udbuddet på byggeriet af et nyt idræts- og medborgerhus, så vil prisen være den samme, påpeger Dansk Byggeri Lolland-Falster.
Efter at have regnet på byggeriet af det nye idræts- og medborgerhus i Gedser, er den kommunale administration i Guldborgsund kommet frem til, at kommunens budget på 12 mio. kr. desværre ikke rækker til at realisere byggeplanerne. Men udvalgsformanden for Teknik- og Miljøudvalget, Arne Graae Jensen, holder fast i, at kommunen bør sende byggeriet ud i en omvendt licitation.

Det betyder, at det er virksomhederne, der skal komme med et bud på, hvor meget byggeri kommunen kan få for de 12 mio. kr. - i stedet for som normalt, at kommunen indhenter tilbud på, hvad et nyt idræts- og medborgerhus vil koste. Men hvis en pakke søm koster 100 kr., så kan man ikke få flere søm, hvis man i stedet spørger, hvor mange søm, man kan få for 100 kr., påpeger Dansk Byggeri Lolland-Falster.

- Murstene bliver jo ikke billigere, bare fordi de sender byggeriet ud i en omvendt licitation. Hvis kommunens administration har regnet sig frem til, at byggeriet ikke kan realiseres indenfor budgettet, så vil virksomhederne næppe komme frem til det modsatte. En omvendt licitation er jo ingen trylleformular, der gør det muligt at købe ind til den halve pris, siger formand for Dansk Byggeri Lolland-Falster, Lennarth Kobbernagel.

Han opfordrer i stedet politikerne til at se på deres byggeplaner en gang til.

- Politikerne bør være realistiske. Enten skal de vente med at bygge, til de har budget til det. Eller også skal de gennemtænke planerne en gang til og se på, om de er villige til at skære ambitionerne og byggeplanerne til, så de matcher budgettet, siger Lennarth Kobbernagel og fortsætter:

- Vi skal helst undgå en situation, hvor kommunen først beder virksomhederne bruge tid og penge på at byde ind på den omvendte licitation, og så bagefter dropper licitationen, fordi de alligevel ikke er villige til at nøjes med det, som er muligt at bygge indenfor budgettet. Det er spild af både virksomhedernes og kommunens tid og penge, siger Lennarth Kobbernagel.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126