23948sdkhjf

Midtjyske partnere vinder 200 fritidshuse

Med byggefirmaet JCN i ryggen har typehusfirmaet Frifeldt Huse vundet opgaven på byggeriet af det største feriecenter-projekt i Danmark siden 2007.
Hos typehusfirmaet Frifeldt Huse har de for øjeblikket svært ved at få armene ned. Et nyt partnerskab er nemlig været medvirkende til, at virksomheden netop har landet sin hidtil største ordre: Op til 200 boliger i Søndervig Feriepark – et projekt til godt 100 mio. kr.

- Det er en helt uvurderlig milepæl for Frifeldt Huse, der ikke blot giver os et fantastisk boost i 2013 men også troen på, at vi fremover vil få opgaver af en helt anden volumen. Og det skyldes ikke mindst vores nye partnerskab, siger salgschef Kurt Kristensen.

Byggefirmaet JCN i Vildbjerg indledte i 2009 en glidende overtagelse af Frifeldt Huse, som blev endeligt gennemført i 2012. Frifeldt Huse fungerer dog stadig som en selvstændig enhed specialiseret i fritidshuse.

- Med JCN i ryggen har vi både Frifeldt Huses ekspertise, når det kommer til typehuse – og hele JCNs projektstyringsafdeling til at håndtere opgaven. Det er et setup, der ikke er set ret mange steder i Danmark. Men vi kan kun konstatere, at det fungerer, og at synergierne er med til at løfte begge virksomheder, siger Kurt Kristensen.

Det bedste bud
Ifølge salgschefen er projektet i Søndervig det største feriecenterprojekt i Danmark, siden man påbegyndte Lalandia i Billund i 2007:

- Vi er stolte af at være en del af det prestigefulde projekt, som er med til at skabe både arbejdspladser og fokus på et område, der ellers bliver betragtet som ’udkantsdanmark’, og hvor der ellers ikke investeres voldsomt meget i projekter, siger Kurt Kristensen.

Projektet fra Frifeldt Huse blev udvalgt blandt 12 deltagere i udbudsrunden, og bygherren er ikke i tvivl om, at valget er faldet på den rigtige leverandør:

- Oplægget fra Frifeldt Huse havde samlet set den bedste kvalitet og den bedste pris. Derfor var valget også helt naturligt og ganske simpelt. Ikke mindst da Frifeldt Huse samtidig havde den bedste præsentation af projektet, og vi kunne se deres allerede igangværende byggerier i Søndervig, siger direktør for Søndervig Feriepark, Michael Neumann.

Husene, der kommer til at koste omkring 1-1.2 mio. kr. pr. styk, er på 60 m² og bliver bygget efter Frifeldt Huses principper om fokus på kvalitet i indretning og materialer:

- Et af omdrejningspunkterne har også været at skabe huse, der er godt indrettet og med minimal spildplads. Så selvom husene er 60 m² er der både to værelser, bad og et stort lækker og lyst køkken/alrum. Og desuden overdækket terrasse, fortæller Kurt Kristensen.
Husene, der alle opføres som dobbelthuse, har vandbåret gulvvarme og er beklædt med nordsvensk gran.

Nyt forretningsområde
Hos JCN ser man samtidig ordren som frugten af det benarbejde, virksomheden de seneste år har gjort inden for projektudvikling.

- Det er godt at opleve, at vores fokus på projektudvikling nu for alvor bærer frugt. Med denne opgave og vores to igangværende udviklingsprojekter på henholdsvis 30 og 160 mio. kroner, siger Flemming V.T. Rasmussen, der er partner og ansvarlig for projektudvikling hos JCN og forventer sig meget af samarbejdet med Frifeldt Huse:

- Vi har fået samarbejdet testet og kan se, at den investering JCN gjorde i Frifeldt Huse fra 2009 til 2012 vil være med til at løfte begge virksomheder og skabe vækst. Sammen med JCN kan Frifeldt Huse tilbyde noget, som andre typehusfirmaer ikke kan. På samme måde får JCN en ekspertise, de færreste byggefirmaer har. Det skaber allerede nu interesse hos andre bygherrer i forbindelse med andre projekter, fortæller han.

Det første udstillingshus skal stå færdigt til pinse, så Frifeldt Huse har taget det første spadestik til projektet.
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109