23948sdkhjf

Hi-Con går frem i Norge og Sverige

Den nordjyske betonvirksomhed har stigende succes med eksport af altaner i højstyrkebeton.
Hi-Con A/S har i løbet af ti år opbygget en solid position i Danmark som producent af højstyrkebetonelementer. Nu er virksomheden godt i gang med at eksportere altaner af højstyrkebeton til andre europæiske lande, og især Norge og Sverige er vigtige aftagere af produkterne.

- I 2012 etablerede vi en ny virksomhed i Holland, og der er allerede flere projekter i gang dernede. Samtidig begyndte vi også at mærke en stigende interesse fra Sverige og Norge, der generelt oplever vækst i byggebranchen. I løbet af 2013 håber vi også at kunne starte salget op i Finland, hvor der ligeledes har vist sig en stor interesse for vores produkter, fortæller markedschef Hans Bruun Nissen.

Højstyrkebeton har mange anvendelsesmuligheder, dog har Hi-Con størstedelen af sit salg inden for altaner og trapper:

- Højstyrkebeton er velegnet til trapper og altaner, fordi man kan støbe meget tyndt og samtidig opnå meget høj styrke og holdbarhed. Det giver store æstetiske kvaliteter, som vi lige nu oplever arkitekternes begejstring for – både herhjemme og i udlandet, forklarer markedschefen.

Travlhed på fabrikken i Hjallerup
Det voksende salg uden for Danmark betyder også travlhed på fabrikken, som ligger 20 km. nord for Aalborg:

- Vi producerer både på vores egen fabrik i Hjallerup, men har også samarbejdspartnere uden for Danmark, som kan hjælpe os. Nogle gange giver det bedre mening at producere nærmere leveringsstedet, men ikke altid. Ofte vil det kunne betale sig at producere elementer til Finland i Danmark. I øjeblikket kører produktionen med fuld kapacitet, så et yderligere salg vil betyde, at vi skal have yderligere hjælp af vores samarbejdspartnere, fortæller Hans Bruun Nissen.

Hi-Con anvender ikke kun højstyrkebeton til at producere altaner, men udnytter også materialets forcer inden for styrke og design til at producere betonelementer til helt andre områder:

- Vi går gerne ind på helt nye områder for at udvide anvendelsesområdet for højstyrkebeton. Senest har vi modtaget støtte fra Højteknologifonden til, i samarbejde med Gabriel, at udvikle en ny type af isoleringsmateriale. Vi betragter ikke os selv som en ren altan- eller trappeproducent, men som en innovativ vidensvirksomhed, der konstant arbejder med at udforske anvendelsesmulighederne i højstyrkebeton. Derfor afsætter vi hele 30 procent af vores tid til innovation og udvikling, pointerer Hans Bruun Nissen.

Hi-Con slog ny omsætningsrekord i både 2011 og 2012 efter at have ramt bunden i 2009, da finanskrisen for alvor fik konsekvenser.

Hi-Con blev etableret i 2001 for at kommercialisere en særlig højstyrkebeton: CRC, der oprindeligt blev udviklet på Aalborg Portland. Hi-Con udvikler og producerer elementer i højstyrketon inden for fem vidt forskellige forretningsområder, dog med størst fokus på altaner og trapper. Virksomheden ejes af Jysk/Fynsk Kapital A/S. Administrerende direktør er Peter Vendelin Olesen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079