23948sdkhjf

Nyt kæmpeunderskud i Sjælsø

2012 sluttede med et minus på en halv milliard i ejendomskoncernen, som arbejder på en langsigtet finansiel løsning.
Sjælsø måtte i 2012 indkassere et stort underskud for fjerde regnskabsår i træk. 2011-resultatet på -998,5 mio. kr. blev fulgt op af et resultat på -495,2 mio. kr. – heraf 117 mio. kr. på ophørende aktiviteter.

Samlet set har Sjælsø tabt lige under 2,3 mia. kr. siden 2009, og likviditeten er reduceret som følge af de store underskud. Selskabet har derfor været nødt til at indgå aftaler med bankerne om en styrkelse af likviditeten, bl.a. ved aftaler om, at rentebetaling udskydes og ved optagelse af kortvarige driftskreditter.

- På tidspunktet for offentliggørelse af årsrapporten for 2012 er Sjælsøs likvide beholdninger på et utilfredsstillende lavt niveau, og likviditeten fra allerede solgte projekter fratrukket driftsomkostninger i 2013 er negativ, hvilket forventes dækket, ved afregning af tilgodehavender, salg af nye projekter og ved en øget andel af lån, hvor renten ikke betales, men tillægges restgælden. Tidsmæssige forskydninger i likviditeten forventes dækket ved kortvarige driftskreditter, skriver ledelsen i sin årsrapport, hvor 2012 som helhed betegnes som ”meget utilfredsstillende”.

I en tid med lavere omsætning og indtjening har Sjælsø rettet fokus mod at optimere koncernens balance og likviditet, bl.a. ved gennemførelse af igangværende projekter og salg af projekterne i koncernens pipeline. Koncernens kapacitetsomkostninger er i 2012 nedbragt med 20 procent.

Fokus på salg til kapitalstærke investorer
Sjælsø vurderer, at adgangen til finansiering af projekter også fremadrettet vil være en udfordring for projektudviklere, ejendomsinvestorer og boligkøbere.

Der er dog samtidig forventninger om en stabilisering af finansmarkederne og en bedre udvikling i selskabets aktiviteter. Samlet set forventer Sjælsø i 2013 et bedre resultat før skat og nedskrivninger for fortsættende aktiviteter end i 2012.

- Der kan ved indgangen til 2013 konstateres en øget investeringslyst hos institutionelle investorer og ejendomsselskaber til boligudlejningsejendomme, mens ejerboligmarkedet fortsat er usikkert. Sjælsø forventer et stigende aktivitetsniveau i 2013 med fokus på salg af projekter til kapitalstærke investorer, lyder det i årsrapporten.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094