23948sdkhjf
Del siden
Tilbydes

Vibro-compaction

Udløber
23. juni 2024

MENARD tilbyder dybdekomprimering med Vibro-compaction.

Det grundlæggende princip i Vibro-Compactions teknikken (VC) er at overføre vibrationer til jorden for at forbedre dens mekaniske egenskaber (friktionsvinkler og qc-værdier) og opfylde projektets designkriterier. 
Teknikken anvendes særligt til at forbedre løst- og mellemlejret sandaflejringer, så som sandfyld, men kan også anvende til at afvande indvundne slam og sediment fra for eks. uddybning af havnebassiner. 

MENARDs Vibro-compaction teknik anvender en bundmonteret vibratorsonde, som føres med ned igennem jordlagene. På denne måde udsættes aflejringer for den fulde effekt vibrationerne fra sonden og sikre en bedre og mere effektiv komprimering, selv i store dybder (>20m).

Sonden har en relativ lille diameter på 30 - 40 cm, men vil stadig komprimere et område på 2 - 2,5 meter i diameter omkring sondens centrum. Den lille diameter betyder en minimeret risiko for stop, på grund af sten eller utilsigtet at ramme ledninger eller ankerstænger.

Udførelsesmetoden
Den vibrerende sonde ophænges fra en basismaskine eller anden støtteanordning og er placeres over det valgte komprimeringspunkt. 

Når penetreringen påbegyndes, udledes vand og/eller trykluft ved spidsen af vibrationssonden fra de nedadrettede dyser. 
Vand pumpes fra vandforsyningen gennem slanger, forlængerrørene og vibrationsdæmperen til toppen af vibro-sonden. Gennemgangene i vibrosondens væg leder det til udløbet af sidedyserne tæt på vibrosondens spids. 
Ved hjælp af vibrationer og vægten af vibrosonden og de nedadrettede vand- og/eller luftstråler, trænger vibrosonden ned til den ønskede komprimeringsdybde. Lige inden komprimeringsdybden nås, slukkes der for de nederste dyser. 

Penetrationen stoppes ved den forudbestemte designdybde eller hvis designkriterier opnås inden designdybden.
Ved stop på grund af at designkriterier er opnået, beror dette på en vurdering af intensiteten i sondens elektriske motor og/eller penetrationshastighed, samt erfaring fra indledende komprimeringsforsøg på et mindre areal, hvor processen testes og justeres inden processen, udrulles til hele arealet

Vand- og/eller luftstrømmen til de nederste dyser slukkes nu og skiftes til de øverste sidedyser. 
De øverste sidedyser gør det lettere at overføre sand ovenfra, så sandkomprimeringen kan begynde. Vibro-sonden hæves trinvist i intervaller med forudbestemte trækkriterier, som er bestemt ved det indledende komprimeringsforsøg.

Sonden hæves trinvist, indtil øvre niveau for komprimering er opnået, hvorefter sonden trækkes op og flyttes til det næste komprimeringspunkt.

Kvalitetssikring
Forinden den fulde implementering af dybdekomprimering, udføres der et indledende komprimeringsforsøg, på et udvalgt område for at tilpasse og justere forskrevne procedure som komprimeringen skal udføres efter (dybde, vibrationstid, optrækningshastighed m.m.)

Kontrol af Vibro compaction udføres med Cone Pentrations Test (CPT) eller med pressiometerforsøg (PMT). 
Ved hjælp af vores udstyr på riggen kaldet Omnibox, optages og gemmes alle relevante parameter for hvert punkt løbende. Relevante parameter er blandt andet dybden, udførelsestid, penetrationshastighed, intensiteten, den vertikale vinkel m.m. som gemmes og uploades til en webdatabase der kan tilgås via nette.

Menard GmbH
Hittfelder Kirchweg 2
21220 Seevetal
Tyskland
CVR nummer: DE224197128

Kontaktperson

BN
Bjarke Nielsen
Geotechnical Engineer
+45 42327162 bnielsen@menard.gmbh

Send til en kollega

0.062