23948sdkhjf
Del siden
Tilbydes

LCA specialister og kompetencer på Teknologisk Institut

Udløber
5. marts 2025

Har du brug for hjælp til LCA eller EPD'er? På Teknologisk Institut har vi et team, som er specialiseret i Livcyklusvurderinger (LCA), miljøvaredeklarationer (EPD) samt rådgivning om optimering af produktionsprocesser for alle brancher.

Nedenfor kan du se nogle konkrete eksempler på, hvordan vores specialisters kompetencer kan anvendes og skabe værdi i din virksomhed – både hvis du er i byggebranchen eller i alle andre brancher!

  • Indledende LCA-screening – her får du en indikationsberegning af et produkts miljømæssige påvirkning. Bliver typisk anvendt til opfinderrådgivning og udviklingsprojekter.

  • Klassisk LCA/EPD, som giver detaljeret, verificeret og sammenlignelig information om produkters miljøpåvirkning gennem hele produktets livscyklus. Vi kan både hjælpe med produkt- og branche-EPD’er, men har også kompetencer inden for udviklingen af EPD-værktøjer til at lave projekt-EPD’er.

  • Vi kan lave rådgivning om optimering af produktionsprocesser med henblik på miljømæssig bæredygtighed. Dette er et add-on til EPD’en, hvor vi, med udgangspunkt i EPD’en og den bagvedliggende LCA-beregning kan give jer en forståelse for resultatet, hvorefter vi sammen kan identificere ”hot spots” i værdikæden og fokusområder for optimering så I får hjælp til at reducere produktets miljømæssige påvirkninger uden at gå på kompromis med produktets funktion.

  • Vi kan udarbejde roadmaps for en hel branche! Det er en kortlægning af indsatser og tiltag der har relevans for en branche, og den samlede effekt i forhold til at spare CO2 og ressourcer, hvis hele branchen bliver omstillet.

  • Og så kan vi hjælpe med optimering af produktionsprocesser med henblik på social bæredygtighed! EPD’en og den bagvedliggende LCA-beregning tager kun hensyn til den miljømæssige bæredygtighed. Men vi kan hjælpe jer med at identificere ”hot spots” i værdikæden og fokusområder for optimering med henblik på at reducere produktets sociale påvirkninger. Et område, som der bliver mere og mere fokus på både i byggeriet og i andre brancher!

Vil du vide mere om, hvordan vi kan hjælpe dig og din virksomhed? Så tag fat i en af os på mail eller mobil!

Find kontaktinfo til temaet her

Læs mere om LCA

Teknologisk Institut - Byggeri og Anlæg
Gregersensvej 4
2630 Taastrup
Høje-Taastrup Kommune
Danmark
CVR nummer: DK56976116
P nummer: 1003119709

Kontaktperson

CVL
Christine Vodsgaard Larsen
Faglig leder
+45 72 20 21 49 chla@teknologisk.dk

Send til en kollega

0.047