23948sdkhjf

Hvad bruges en rendegraver til?

En rendegraver tjener mangfoldige formål på byggepladsen og i andre sammenhænge.

Der er gode muligheder, for nærmest at skræddersy rendegraveren til at kunne varetage de arbejdsopgaver, man står overfor. Grunden til dette er, at maskinen kan udstyres med forskellige hydraulik hamre og lignende ekstra tilbehør. Der er rigtige gode muligheder for at købe en maskine, som man kan udstyre med det, som man har behov for. Derfor er rendegraveren også utroligt populær, hvilket gør, at der er rigtig mange, der fristes til at købe den alsidige gravemaskine.

Der er dog nogle ting, du skal være opmærksom på, inden du f.eks. køber en brugt rendegraver. Læs med her og følg vores råd til, hvordan du køber den helt rigtige rendegraver.

Hvad skal rendegraveren bruges til?
For det første skal du gøre det klart overfor dig selv, hvad du vil bruge maskinen til. Hvilke arbejdsopgaver skal den kunne klare? Der findes nemlig forskellige rendegravere med forskellige skovle, der tjener hver sit formål. Der er for eksempel en 4-i-1-skovl, der både kan varetage opgaver som at losse – det vil sige flytte både lettere og tungtvejende gods. Her er graveren udstyret med den nødvendige kraft til at kunne skubbe eller flytte materialet. 4-i-1-skovlen er også ideel, hvis man vil planere og udjævne højdeforskelle. Den benyttes også ofte til nivellering, der gør, at materialer ikke er uhensigtsmæssigt placeret i forhold til højde og hældning.

Der er også en skovl med 6 funktioner, der kaldes 6-i-1. Udover at losse, læsse, nivellere og planere har denne form for skovl nemlig 2 ekstra funktioner, der opgraderer den fra 4-i-1-skovlen. De ekstra funktioner består i et sæt justerbare gafler, der gør, at man nemt kan transportere paller med gods. Derudover kan man også kombinere maskinen med andre skovle, som eksempelvis pælebor eller andet udstyr, som bruges til oprensning af vandløb eller til udgravning af grøfter.

En brugt eller ny rendegraver?
Svaret på ovenstående spørgsmål afhænger meget af, hvad du skal bruge rendegraveren til. Oftest er den bedste løsning at vælge en ny frem for en brugt. Hovedårsagen til dette er, at man ofte ikke kender til, hvor ofte eller meget, den tidligere ejer har vedligeholdt maskinen. Netop store og alsidige maskiner kræver en regelmæssig vedligeholdelse og service både af effektivitetsmæssige og sikkerhedsmæssige årsager. Derfor er det utroligt vigtigt at kende til maskinen, inden man køber den. Her kan man naturligvis selv tjekke de gængse ting som eksempelvis motor, dæk og lignende.

Dog viser det sig, at det i de fleste tilfælde nærmere kan svare sig at investere i en ny maskine. Dette gælder især, hvis man har et ønske om en rendegraver, der skal klare mange formål. Her bliver ydeevne og levetid netop påvirket af vedligeholdelsen, og derfor vælger mange at gøre en god investering og købe en ny. I Danmark findes der forskellige forhandlere af rendegravere af høj kvalitet. Her kan eksempelvis Nicolaisen & Larsen A/S anbefales, der importerer og forhandler kvalitetsgravemaskiner fra JCB.

Send til en kollega

0.078