23948sdkhjf

Gør det selv med Byggeexpert.dk

Sommeren er over os, og lysten til gør-det-selv projekter boomer rundt omkring.

Måske har du også allerede selv noteret projekter på din to-do liste, som du gerne vil have klaret hen over sommeren. Hvis du er praktisk anlagt, er der også rigtig mange ting, du sagtens selv kan klare i og rundt omkring huset. Desværre dukker der også ind imellem nogle lidt for fikse idéer op, når det kommer til gør-det-selv projekter. Byggeexpert.dk vil gerne give en hånd med for at undgå, et gør-det-selv projekt bliver til et mareridt. Derfor rådgiver de om alt fra, hvordan du kan opsætte fliser og støbe et holdbart fundament, til hvordan du bedst opsætter et væghængt toilet og monterer en varmepumpe.

Skal dit badeværelse opdateres med et væghængt toilet?
Én af de ting i huset, mange gerne vil forbedre og opdatere på et tidspunkt, er badeværelset. Nogle flytter ind til et retro 70’er badeværelse, mens andre bare ønsker et mere moderne udseende. Væghængte toiletter er i den forbindelse ved at vinde indpas. De er moderne, rengøringsvenlige og pladsbesparende. Det kan derfor være meget fristende, at skifte det traditionelle toilet ud med et væghængt. Inden du går alt for langt i tankerne omkring montering af væghængt toilet, skal du dog starte med at undersøge, om væggen bag er robust nok til, at kunne bære den nye model. Hvis den er det, kan du gå videre med selve arbejdet omkring udskiftningen.

Når et toilet skal udskiftes, foretrækker de fleste, at det gøres af en autoriseret installatør. Det er også forståeligt, da en udskiftning er forbundet med risiko for vandskade, når man roder med et vandsystem. Træd derfor varsomt og alliér dig med den tilgængelige information og guides der er til rådighed, eller kontakt alternativt en fagmand for hjælp og sparring.

Gaskomfurer er på vej tilbage
Én af de andre ting, der også vinder indpas i de danske hjem, er gaskomfuret. Man skulle ellers tro, det var noget, der hørte fortiden til. Men gaskomfurer er på vej tilbage, og flere og flere investerer i et til deres køkken. Et gaskomfur giver dig en bedre kontrol over varmen, når du laver mad. Det betyder mindre spild af varme, færre ting der brænder på, ligesom det også er mere miljøvenligt.

Det at udskifte et traditionelt komfur med et gaskomfur er en større mundfuld end mange andre udskiftninger i hjemmet. Ikke alene skal man overveje, om det med gas i hjemmet, er noget, man ønsker. Men der stilles også store krav til indretningen af køkkenet i forhold til placering og tilslutning af gaskomfur. Det er kun selve gastilslutningen, der er krav om, skal foretages af en professionel. Hvis du vælger at udføre arbejdet med monteringen selv som et gør-det-selv projekt, så søg rigeligt med råd og vejledning på internettet og hos fagmænd, inden du påbegynder arbejdet. Med gas involveret er der mange ting, der kan gå galt, hvis man ikke gør arbejdet grundigt nok. Gør derfor en dyd ud af at lave et ordentligt forarbejde, så du efterfølgende kan nyde dit nye gaskomfur trygt og sikkert.

Send til en kollega

0.031