23948sdkhjf

Hvor stor en nøgle giver du din medarbejder den første dag?

| Medlemsnyhed | Indrykket af HumanTrust A/S

Ansvar og opgaver skal være prioriterede fra første arbejdsdag – ellers går det hurtigt ud over samarbejdet

Af Headhunter & Founder, Peter Bang Fasting Bauer.

Forestil dig, at du begynder i et nyt job. Forestil dig, at du efter en hurtig rundvisning kommer hen til dit nye skrivebord, hvor bordpladen knapt nok er synlig. Bordet er dynget til med stakkevis af papirer og din chef afleverer dig elegant ved kontorstolen med ordene:

- Ja, her er så dine opgaver til den første måneds tid. Bare gå i gang og se, hvad du kan få ud af det.

Forestil dig så den samme situation med et helt andet skrivebord. To små chartekker ligger på hjørnet, og der er gjort plads til en buket blomster og en fyldt kaffekop. Chefen smutter med ordene:

- Jeg har lagt de to sager, der lige nu er vigtigst at gå i gang med. Tag den tid, du skal bruge og spørg endelig, hvis du er i tvivl om noget.

Vi tør godt gætte på, at de allerfleste vil foretrække variant nummer to, hvis de får valget. Desværre oplever vi, at lidt for mange virksomheder vælger variant nummer et – og det kan få kedelige konsekvenser.

Det er forståeligt, at en virksomheds ledelse kan blive utålmodig og gerne vil uddele beføjelser og opgaver fra første dag. Måske har de ventet i flere måneder på den nye medarbejder, og så svært kan det vel heller ikke være at komme i gang?

Her begår virksomheden efter vores mening en klassisk fejl. En fejl, vi plejer at illustrere med et billede af en tragt, hvor forstoppelse i toppen i værste fald kan ende med, at samarbejdet ophører.

Læs hele artiklen gratis ved at klikke her.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
HumanTrust A/S

Bredskifte Allé 5, st. tv.
8210 Århus V
Danmark
HumanTrust A/S

Send til en kollega

0.094