23948sdkhjf
Del siden
Annonce

FireFree Brandstop hulrumsventiler er løsningen

FireFree Brandstop Hulrumsventil anvendes til brandsektionering af hulrum under facadebeklædning, med henblik på at begrænse brandspredningen via hulrum.

Brandsikring af hulrum – FireFree Brandstop Hulrumsventiler løser opgaven 

Nu beskriver vejledningen til BR18 kapitel 5, hvordan hulrum bag facader brandsikres.

Siden juli 2018 har det været et krav iht. BR18, at brandsikre hulrum bag facadebeklædningen på ydervægge af en bebyggelse, med henblik på at hindre brandspredning. Det fremgår af BR18, kap. 5, §117 stk. 2, at ydervægge og tage skal projekteres og udføres, så det sikres:

BR18, kap. 5, §117 stk. 2:
At der i bygninger med flere end en brandmæssig enhed ikke sker brandspredning mellem de forskellige brandmæssige enheder via ydervægge og tage i den tid, som er nødvendig for evakuering og redningsberedskabets indsats.

De præaccepterede løsninger beskriver hvordan
Nu er det også beskrevet i selve vejledning til kap. 5 hvordan det rent praktisk kan gøres. F.eks. beskrives det at:

”Når en regnskærm anvendes uden på en ydervæg med beklædning mindst som klasse K1 10 / B-s1,d0 [klasse 1 beklædning […] skal det ventilerede hulrum bag lukkede regnskærme iagttages mod brandspredning mellem bygningens brandsektionsafgrænsende vægge og etageadskillelsers forbindelse med ydervæg ved etablering af brandstop”

Den opgave løser FireFree Brandstop Hulrumsventil. Med FireFree Brandstop Hulrumsventil kan hulrummet under facadebeklædningen sektioneres således at brandspredningen begrænses.

FireFree Brandstop Hulrumsventil består af et rustfrit og syrefast, gnist- og flammestoppende net, der leveres i længder af 1,13 meter og i dybder på hhv. 23, 28 og 36 mm. Den patenterede ventil er produceret med en kerne af grafitmateriale, der ekspanderer ved påvirkning af ild, hvorved hulrummet tætnes og brandspredning hindres indtil branden er slukket.

FireFree Brandstop Hulrumsventil er en såkaldt passiv udluftningsventil, der ikke indeholder bevægelige dele eller branddetektorer. FireFree Brandstop Hulrumsventilen sørger for tilstrækkelig ventilation af hulrummet bag facadeklædning og taber ikke sin brandmodstandsevne over tid.

FireFree Brandstop Hulrumsventil er godkendt til brandmodstandsklasse EI30, EI60 og EI90.

Læs mere om FireFree Brandstop Hulrumsventil i vores videncenter her .

Andre fordele ved FireFree Brandstop Hulrumsventil

  • Brandmodstandsevne ændres ikke over tid
  • FB Hulrumsventil kræver ingen vedligeholdelse
  • Hulrummet forbliver velventileret
  • Produktet monteres nemt og hurtigt uden brug af specialværktøjer
  • FB Hulrumsventil beskytter mod skadedyr

 

Vil du videre mere?
Scandi Supply a/s er specialister I dokumenteret passiv brandsikring. Vores konsulenter sidder klar ved telefonen med rådgivning i dimensionering og brug af FB Hulrumsventiler.

Ring til os og få en snak om dit næste projekt tlf. 7624 4800

Scandi Supply A/S
Energivej 2
5492 Vissenbjerg
Assens Kommune
Danmark
CVR nummer: DK20970081
P nummer: 1005246290

Kontaktperson

Karsten Holse
Sales & Marketing Manager
kh@scandisupply.dk

Send til en kollega

0.047