23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Hammel Plejecenter sparer penge på trykprøvning

Der er store besparelser at hente ved at trykprøve store byggerier korrekt. Trykprøvningen sikrer, at der ikke igangsættes unødvendige, ekstra energitiltag med store omkostninger til følge. Hammel Plejecenter er et eksempel herpå.

Vivi Gilsager, ejer og direktør i Jysk Trykprøvning og strategisk formand i brancheforeningen, Danske Bygningskonsulenterudtaler: ”Vi ser ofte, at der igangsættes yderligere energinedsættende foranstaltninger på store byggerier som f.eks. solceller, fordi trykprøvningen kun er foretaget på enkelte rum i bygningen. Tætheden kontrolleres typisk på indvendige vægge, som ikke er omfattet af tæthedskravet, og det giver et skævt billede af klimaskærmens tæthed.  Resultatet indregnes efterfølgende i bygningens energiramme, og det har stor betydning, om der indregnes en tæthed på 0,5 l. pr. sekund pr. m² ved 50 Pa eller en tæthed på 1,5 l. pr. sekund pr. m² ved 50 Pa. En god tæthed betyder ofte, at det ikke er nødvendigt at installere solceller.”

Hammel plejecenter trykprøvet på 6 timer

Vivi Gilsager fortsætter: ”Det er almen opfattelse, at prisen for trykprøvningen hænger sammen med antal m² hvilket ikke er korrekt. Hvis der testes på enkelte rum, skal der ofte forberedes flere ting, som ikke er nødvendigt, hvis hele bygningen testes; f.eks. interimslukninger, ekstra afdækninger omkring ventilationsanlæg, m.v. Dertil kommer, at Jysk Trykprøvning kan lave trykprøvningen om natten, hvor ingen andre er i bygningen.”

Hammel Plejecenter på 9.000 m2 blev trykprøvet på kun 6 timer af 3 medarbejdere fra Jysk Trykprøvning. Bygningen herunder klimaskærmen blev sat under tryk og resultatet dokumenterede, at bygningen ikke behøvede ekstra energitiltag. Søren Mølgaard Juul, byggeleder hos Poul Pedersen A/S, som var entreprenør på byggeriet udtaler: ”Vi er meget tilfredse med resultatet og har haft et godt samarbejde med Jysk Trykprøvning. De har hjulpet os på flere områder, idét de både har udført trykprøvning, energimærkning og lydmåling. De er både hurtige og professionelle, og så giver de os de rette beregninger på byggeriet.”

Plejecentret – det største byggeri

Favrskov Kommunes nye plejecenter i Hammel er det største byggeri i Favrskov Kommunes historie. Der er etableret 60 boliger og 20 korttidspladser, og byggeriet har en samlet pris på 127 millioner kroner. Beboere og medarbejdere fra plejecentrene Skaghøj og Elmehøj flyttede ind på plejecentret i december 2019.

Jysk Trykprøvning A/S
Møllevej 4A
8420 Knebel
Syddjurs Kommune
Danmark
CVR nummer: DK30358678
P nummer: 1013124333

Kontaktperson

Vivi Gilsager
Direktør, bygningstester, energikonsulent
+45 40172342 vivi@trykproevning.dk

Send til en kollega

0.047