23948sdkhjf

Luftbefugtning gavner produktionen og sikrer sundt indeklima

| Medlemsnyhed | Indrykket af Condair A/S

Det er afgørende at sikre en korrekt luftfugtighed for produktionens skyld og de ansattes helbred. Den korrekte luftfugtighed kan opnås med luftbefugtning, men grundet misforståelser har flere alligevel deres tvivl, når befugtning skal indtænkes.

Der er mange misforståelser om, hvad den rette luftfugtighed og et sundt indeklima er. Mange er af den overbevisning, at jo tørrere luft, desto bedre indeklima, og at fugtig luft er dårlig luft. Det er ikke korrekt. En lav luftfugtighed kan have store konsekvenser for både ansatte og maskiner, og den kan blandt andet medføre driftstop, problemer med at opretholde ensartetheden i produktion og kan være skyld i, at der opstår statisk elektricitet. Derudover kan den tørre luft påvirke medarbejderne i en sådan grad, at de oplever symptomer som vedvarende hoste, irriterede øjne, hovedpine og koncentrationsbesvær.

Kort sagt resulterer en for lav luftfugtighed ikke blot i udfordringer i produktionen, den resulterer også i øget sygefravær. På trods af de åbenlyse udfordringer ved en for lav luftfugtighed, er der stadig forbundet en række misforståelser med befugtning, der ellers kan bidrage til at hæve luftfugtigheden.

Befugtning giver ikke mug og skimmelsvamp

Fordi de fleste har vænnet sig til tanken om, at et sundt indeklima partout hænger sammen med en lav luftfugtighed og en tør luft, er der mange, der er skeptiske over at hæve den relative luftfugtighed. Det skyldes, at mange er af den opfattelse, at mug og skimmelsvampe vil opstå. Det er korrekt, at en højere luftfugtighed giver bedre betingelser for vækst af mikroorganismer. Dette kræver dog en kuldebro i rummet med fugtige overflader eller dannelse af kondens. Først her kan svamp og mug dannes ved en luftfugtighed over 80 %. Ved at indtænke et anlæg med luftbefugtning er det muligt at tilføje en kontrolleret mængde af fugt og samtidig styre luftfugtigheden meget præcist.

Befugtning kræver ikke ombygning af ventilationsanlæg

En anden misforståelse er, at det kræver en hel ombygning af virksomhedens eksisterende ventilationsanlæg, hvis der skal installeres befugtning. Dette er heller ikke korrekt, da befugtning er et supplement til det eksisterende ventilationsanlæg.

Hertil skal det fremhæves, at der findes to måder at befugte på. Man kan enten befugte lokaler og produktionsmiljøer ved at indsætte luftbefugtningsanlægget i ventilationskanalen, hvor befugtningen integreres med virksomhedens eksisterende ventilationsanlæg. eller ved at ophænge det direkte i rummet. Her opsættes og installeres befugtningsmodulet i loftet eller på væggen i lokalet, og dyser vil fordele fint forstøvet rent vand ud i luften.

Befugtningen får ikke maskiner til at ruste

Til sidst skal nævnes misforståelse om, at man ved at befugte i produktionslokalerne vil opleve, at maskiner og inventar begynder at ruste. Det vil ikke ske med et luftbefugtningsanlæg, der kan kontrollere og sikre en ensartet luftfugtighed. Maskinerne vil hertil først begynde at ruste, hvis luftfugtigheden kommer over 80 %.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Condair A/S

Parallelvej 2
8680 Ry
Danmark
Condair A/S

Send til en kollega

0.078