23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Vinterens vigtigste værnemiddel: Luftfugtighed

Smittetallene er eksploderet, og det taler sit tydelige sprog. Vinteren har gjort sit indtog, og vores immunforsvar og helbred bliver derfor sat på prøve, når vi glemmer at sikre en sund luftfugtighed i vores hjem.

Luftbårne vira har ved lavere luftfugtighed og temperatur et langt større smittepotentiale og en bedre overlevelsesevne, end hvis man sikrer en luftfugtighed på de anbefalede 40-60 %. Det kan jo være derfor, at vi hver vinter ser, at flere bliver syge med influenza, der jo netop er luftbåren."

Sådan udtaler Peder Wolkoff,  dr.med., lic.scient., som er en af landets førende indeklimaforskere. Lav luftfugtighed opstår ofte om vinteren, og den resulterer i en øget smitterisiko for luftbårne vira. Det viser adskillige nye undersøgelser. Den kolde udendørs vinterluft indeholder nemlig mindre vand, og når den kommer inden for og opvarmes, falder indeluftens luftfugtighed. Vores immunforsvar og helbred vil derfor blive sat på prøve hen over julen, når vi samles med vores nærmeste indenfor og opvarmer vores hjem. Til det udtaler Peder Wolkoff: 

Luftfugtigheden påvirker vores immunforsvar. Jo lavere luftfugtighed, desto hurtigere bliver slimhinderne udtørrede. Når vores slimhinder er udtørrede, er de mere sårbare og modtagelige over for smitte med luftbårne vira, som fx influenza, forkølelse eller Covid-19."

For at begrænse smitterisikoen skal der foruden at fokusere på luftfugtigheden også fokuseres på udskiftning af indeluften, da ventilation også er med til at begrænse viras overlevelse og spredning. 

Læs hele nyheden om lav luftfugtigheds betydning for smitterisikoen på vores hjemmeside. 

Condair A/S
Parallelvej 2
8680 Ry
Skanderborg Kommune
Danmark
CVR nummer: DK15200537
P nummer: 1000879263

Send til en kollega

0.111