23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Hils på vores ingeniørpraktikant Jeppe

Hvordan hænger teorien på ingeniørstudiet sammen med praksis og dagligdag i et rådgivende ingeniør firma – ret godt ifølge vores ingeniørpraktikant

Jeppe læser til ingeniør på Aalborg Universitet, der flere gange er udnævnt til Europas bedste ingeniøruniversitet. Jeppe har valgt studiet til Diplomingeniør inden for byggeri og anlæg. Her skal de studerende i 6. semester ud i praktik, og Jeppe fik lov at tilbringe tiden hos Erasmus & Partnere. Vi tager en lille snak med Jeppe om hans praktik, som han er ca. halvvejs igennem.

 Q: Hvordan er det at være i praktik – som du havde forventet, eller helt anderledes?

A: Nok meget som jeg havde forventet. Jeg vidste godt, at der ikke er så lang tid til opgaverne, at der er et tidspres, og at det ikke er ligesom på studiet, hvor vi har haft god tid til at sætte os grundigt ind i rigtig mange beregninger - bl.a. i forbindelse med stålkonstruktioner. Her hos jer er det vigtigt, at jeg hurtigt kan danne mig et overblik over hele konstruktionen, så jeg kan se, hvilke af de programmer og formler, jeg har lært på studiet, jeg kan benytte til netop denne sag.

Jeppe og jeg er enige om, at det selvfølgelig er rigtig godt at kunne sin matematik, så man får forståelse for, hvad det er for tal og beregninger, der ligger til grund for de formler og programmer, man benytter – det gør det lidt nemmere at gennemskue processen.

 Q: Er der nogen opgaver her hos os, som du synes er mere spændende end andre?

A: Jeg har mest udført statisk dokumentation til énfamiliehuse, og de mere individuelt tegnede huse er da de mest spændende. Når jeg rykker ned til jeres afdeling i Aalborg, regner jeg med, at jeg bliver involveret i nogle større byggeprojekter og evt. kommer med til byggemøder, dét ser jeg frem til.

Q: Hvordan hænger din teoretiske viden fra studiet sammen med dét, du laver her? Kan du bruge det?

A: Jeg kan bruge en god del af det, vi har arbejdet med på studiet. På universitetet er der en række forskellige ’laboratorier’, hvor vi kan lave forsøg, der er med til at give os den byggefaglige forståelse af det teoretiske grundlag. Det hjælper med at bygge bro mellem teori og praksis. Jeg kunne måske ønske, at der var mulighed for at foretage endnu flere af den slags forsøg, så vi blev endnu bedre rustet til opgaverne ude hos virksomhederne.

Q: Hvad har du lært mest om her hos os foreløbigt?

A: Jeg har lært meget om, hvordan dagligdagen fungerer i en ingeniørvirksomhed – med opgaver, planlægning, sparring og prioritering.

Og stabilitetsberegninger – at der bliver lagt så stor vægt på det ved enfamiliehuse. Dimensionering af bjælker og søjler kender jeg meget til fra studiet, men via de opgaver jeg har siddet med her, har jeg fået virkelig god forståelse for stabilitetsberegningerne også.

Q: Er miljøet på kontoret, som du havde forventet?

A: Ja, det er meget ‘nede på jorden’, som jeg kender det fra et andet ingeniørkontor,  jeg er kommet på gennem min barn- og ungdom. Jeg kan snakke med jer alle, og alle er klar til at hjælpe, så det er rigtig godt.

Q: Din fagleder her hos os, Simon, er certificeret statiker – er det en vej, du planlægger at gå?

A: Nej. Det tror jeg ikke – i al fald ikke lige med det første. Jeg har valgt at læse til ingeniør, fordi jeg gerne vil være involveret i den praktiske del af byggeriet, jeg kan godt li’ at se en bygning blive til noget. Jeg var faktisk i tvivl, om jeg skulle uddanne mig til tømrer eller ingeniør, for jeg kan godt li’ den praktiske del og har bl.a. bygget møbler, men jeg er også meget glad for matematik.

Hvis jeg skal læse en kandidat senere, synes jeg, byggeledelse lyder spændende.

Q: Skal du blive i Danmark?

A: Ja. Eller – jeg kunne godt tænke mig at arbejde i udlandet et par år – eller arbejde med projekter i udlandet, hvor man er til stede på byggepladsen. Men ellers passer det mig godt at være i Danmark.

Q: Hvad laver du om 10 år, Jeppe?

A: Jeg kunne tænke mig bl.a. at arbejde med beton- og stålkonstruktioner – som fx projektering af betonelementer til etageejendomme, men jeg er også interesseret i at komme til at arbejde med sådan noget som CLT – cross laminated timber, hvor vi på studiet bl.a. kiggede på byggeriet af Mjøstårnet i Norge. Det var verdens højeste træbygning, da den stod færdig i 2019.

 Q: Og til slut – har du et godt råd til andre ingeniørstuderende, der skal ud i praktik?

A: Vær åben over for nye læringer. Vær indstillet på, at du skal lære meget nyt. Vær nysgerrig – og bed om hjælp.

Undervejs i snakken har Jeppe gjort opmærksom på, at der hele tiden sker noget nyt inden for byggeri- og anlægserhvervet, og at det at finde nye løsninger, jo netop er én af ingeniørens vigtigste opgaver.

Vi er ikke i tvivl om, at Jeppe kommer til at være med, hvor de opfindes, men foreløbig glæder vi os over at have ham hos os nogle måneder endnu.

Erasmus & Partnere A/S
Åstrupvej 10
9800 Hjørring
Hjørring Kommune
Danmark
CVR nummer: DK28493584
P nummer: 1011158311

Kontaktperson

UOL
Ulla O. Linna
ulla@erasmus.dk

Send til en kollega

0.062