23948sdkhjf
Del siden
Annonce

DS Stålkonstruktion leverer 470 tons stål til Mærsk bygningen ved Panum Instituttet.

Udbygningen af Panum-instituttet skal fremme folkesundheden ved at håndtere danskernes folkesygdomme som kræft og sukkersyge.

Et 16 etagers forskertårn samler Panum Instituttets forsknings- og undervisningsmiljø i et identitetsskabende og skulpturelt vartegn.
I 2012-15 udvides Panum Instituttet med Mærsk Bygningen, hvorved det samlede areal bliver 140.000 m2. Rambøll og C. F. Møller, henholdsvis ingeniør og arkitekt, er udpeget til at stå for udbygningen af Panum komplekset ved Københavns Universitet. DS Stålkonstruktion skal samarbejde med Züblin A/S og der skal leveres 470 ton stål til bygningen. Bygningen bliver på i alt 35.000 m².

Universitets- og Bygningsstyrelsen er bygherre på byggeriet, der skal huse frontlinjeforskning inden for kræft, hjertesygdomme, demens, sukkersyge og allergi.

Projektets hovedgreb er en komposition af fire lave bygninger i en stjerneformet komposition, der danner base for et højhus på 16 etager svarende til ca. 75 meter. Med den højde bliver Maersk bygningen, en af de højeste bygninger i Danmarks hovedstad.

De lavere bygninger indrettes til fællesfunktioner så som kantine og auditorium mv. for at understøtte et integreret byliv, der frit kan bevæge sig mellem inde- og udearealet.

Højhuset er tiltænkt laboratorier og forskergrupper mv.

Forskningen i sundhed er i vækst og har pladsproblemer og nybyggeriet skal huse vigtige sundhedsvidenskabelige områder, som for eksempel global sundhed, farmakologi, sund aldring, metabolisme og hjerte- og hjernesygdomme. Målet er, at forlænge danskernes levealder og forbedre deres livskvalitet, oplyser Københavns Universitet.

De ekstra kvadratmeter skal primært rumme laboratorier, men samtidig skal det generelle studie- og arbejdsmiljø forbedres ved at oprette nye undervisningsfaciliteter, kantine/café, loungeområder m.v.

Byggeriet skal være færdigt i 2014. Prisen bliver godt en milliard kroner.

Connie Barfod fra Universitets- og Bygningsstyrelsen i forbindelse med kåringen af vinderprojektet udtaler:
»Ud fra en samlet vurdering af de opstillede bedømmelseskriterier arkitektur, funktion, teknik, energiforbrug og økonomi er det konkurrencens mest overbevisende og suveræne forslag til en udbygning af Panum,«

Lidt historie
Panum Instituttet er tegnet af arkitekterne Eva og Niels Koppel & Gert Edstrand og Poul Erik Thyrring og opført etapevis 1970-86 på det nedlagte Blegdamshospitals arealer. Mange fremtrædende danske kunstnere har bidraget til bygningens indvendige udsmykning.

Panum Instituttet ved Københavns Universitet er opkaldt efter den danske læge og fysiolog: Peter Ludvig Panum, (1820 til 1885). Han blev belønnet med Ridderkorset for sin indsats under den store koleraepidemi i Bandholm på Lolland i 1853. Han er endvidere kendt for sin forskning i sygdommen mæslinger i forbindelse med en epidemi på Færøerne.

Projektdata:
Bygherre: Universitets- og Bygningsstyrelsen
Type: 4 lave bygninger & højhuset med gitterkonstruktion
Etager: 16
Højde: ca.75 m
Mængde stål: ca.470 tons stål


DS Stålkonstruktion A/S
Samsøvej 2
9500 Hobro
Mariagerfjord Kommune
Danmark
CVR nummer: DK25130979
P nummer: 1001799816

Kontaktperson

TJA
Trine Juul Axelsen
Marketingchef
+45 96 57 28 18 tja@ds-gruppen.dk

Send til en kollega

0.078