23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Ventilationssamarbejde sender tiltrængt frisk pust ind i klasselokalerne.

InVentilate har indgået samarbejde om levering af mikroventilation til WindowMasters hybride ventilationsløsning til skoler, kaldet FutureVent™.

Samarbejdet mellem de to ventilationsvirksomheder falder på et tørt sted, for ifølge en undersøgelse fra september 2014 lider hele seks ud af ti skoler under dårligt indeklima.

Nu er der godt nyt til de mange skoler, som i årevis har lidt under problemer med indeklimaet på grund af utilstrækkeligt luftskifte: InVentilate har netop indgået aftale med WindowMaster om levering af mikroventilationsenheder til WindowMasters hybridventilationsløsning FutureVent™, der egner sig særligt til skolebygninger. Samarbejdet mellem ventilationsvirksomhederne giver ikke blot udsigt til væsentlige indeklimaforbedringer i klasselokalerne, men også markante besparelser på såvel anlægsudgifterne som den daglige ventilationsdrift.

Det bedste fra to verdener
Udgangspunktet for den nye løsning er at kombinere naturlig ventilation, som WindowMaster er specialister i, med InVentilates mekaniske mikroventilationsenhed MicroVent. Hybridløsningen betyder, at det nu bliver muligt at opnå godt indeklima og energibesparelser uden at skulle afsætte plads til et mekanisk ventilationsaggregat, og det giver en mere skånsom renovering.

- Vi tager kort sagt det bedste fra begge verdener og skræddersyer det til skolebygninger og det behov, der har manglet den helt rigtige løsning til i mange år. Men nu er den her, og vi har allerede de første projekter i gang, forklarer adm. direktør Steen Hagelskjær fra WindowMaster, som varetager salget af løsningen.

- Vi forventer os meget af den nye løsning, som vil få stor betydning ikke bare for elevernes indlæring og trivsel, men også for lærernes arbejdsmiljø og skolens økonomi, fortsætter Steen Hagelskjær.

Store energibesparelser i sigte
Han suppleres af direktør og arkitekt maa Morten Lundehøj fra InVentilate, som i 2012 blev tildelt Ingeniørernes Produktpris for den energibesparende MicroVent-enhed:

- Ud over at sikre frisk luft i klasselokalerne er det ambitionen, at løsningen skal være væsentligt billigere at indbygge og anvende end de systemer, som bruges på mange skoler i dag. Her er der et stort potentiale, da MicroVent i sig selv anvender 85 pct. mindre strøm end alternative enheder på markedet, pointerer han.

Seks ud af ti skoler i problemer
Flere undersøgelser af folkeskolens indeklima over de senere år viser, at der bestemt er noget at komme efter. Senest har DTU i samarbejde med Danmarks Naturvidenskabsfestival i september 2014 dokumenteret, at hele seks ud af ti skoler har indeklimaproblemer. Det skete i forbindelse med, at omkring 20.000 folkeskole- og gymnasieelever målte luftkvaliteten i deres klasselokaler.

Resultaterne viste ikke kun, at ca. 60 pct. af lokalerne havde for høj koncentration af CO2, men også at CO2-koncentrationen i 19 pct. af tilfældene var over dobbelt så høj som anbefalet. Det kan bl.a. medføre øget sygefravær og forringelse af elevernes indlæring.

Derudover uddelte Arbejdstilsynet i 2012 og 2013 påbud til næsten hver tredje besøgte skole på grund af dårligt indeklima, herunder for høje koncentrationer af CO2.

Du kan læse mere og se webinaroptagelse om FutureVent™ på:
www.windowmaster.dk/FutureVent

Inventilate ApS
Orionvej 2
7430 Ikast
Ikast-Brande Kommune
Danmark
CVR nummer: DK32446809
P nummer: 1015498141

Send til en kollega

0.047