23948sdkhjf

Tagkollaps i supermarkeder kan undgås

| Medlemsnyhed | Indrykket af Erasmus & Partnere A/S

Rådgivende ingeniører Erasmus & Partnere har tidligere forebygget tagkollaps ved gennemgående undersøgelser og efterfølgende rådgivning i forbindelse med opretning af tagets konstruktion

Eksperter i at tjekke kollapstruede tag

Ingeniørerne hos det rådgivende ingeniørfirma Erasmus & Partnere A/S rykker jævnligt ud for at undersøge tagkonstruktioner, der frygtes at være kollapstruede. Det gælder oftest supermarkeder og landbrugsbygninger, hvor der er benyttet træspær med meget lange spænd.

 

Kollaps kan skyldes underdimensionering eller mangelfuld udførelse

Det fremgår af ingeniørfirmaets undersøgelser, at svigt i spærkonstruktioner af træ de fleste steder opstår, hvor afstivning af spærene er underdimensioneret eller mangelfuldt udført, eller hvor der er uoverensstemmelser mellem rådgiverens beskrivelser, spærproducentens leverancer og det udførte arbejde.

 

Mange års erfaring med brede tagspænd i supermarkeder

Erasmus & Partnere har gennem flere år udført tilsyn med de bærende konstruktioner i eksisterende og nye filialer af en stor supermarkedskæde. Ingeniørfirmaet kom på banen, efter at butikskæden havde oplevet et tagkollaps og ønskede kompetent rådgivning for at undgå en gentagelse.  

 

Træspær uden fare for kollaps

Hos Erasmus & Partnere ser man i udgangspunktet intet problem i at benytte træspær til de meget brede spænd i bl.a. supermarkedsbygninger og landbrugsejendomme. Det er dog altafgørende, at spærene produceres, monteres og afstives korrekt, og at både rådgiver og producent er opmærksom på og fuldt opdaterede med hensyn til normer og vejledninger i forbindelse med de valgte materialer og dimensioner. Bl.a. når det gælder samlinger, befæstigelser, forankringer er det vigtigt minutiøst at følge de korrekte forskrifter.

 

Konsistens, professionel omhu og kommunikation er afgørende

Et veludført projektmateriale, korrekte og detaljerede vejledninger samt omhyggelige og kompetente håndværkere, der er informeret grundigt om udførelsen af konstruktionen, er ligeledes afgørende for, at tagkonstruktionen bliver stabil og uden risiko for kollaps. Derudover er kommunikation mellem rådgiver, producent og udførende vigtig for at sikre konsistens, sikkerhed og kvalitet i projektet.

 

Behov for hurtig reaktion

Erasmus & Partneres ingeniører har påvist flere ukorrekte – og potentielt farlige – spærkonstruktioner de senere år, og hos ingeniørfirmaet mener man, at Byggestyrelsens nylige advarsel om muligt tagkollaps i op mod hundrede danske supermarkeder øjeblikkeligt burde få en række bygningsansvarlige til at kontakte en rådgivende ingeniør med henblik på at iværksætte en undersøgelse af tagkonstruktionen på deres ejendom for at undgå omfattende skader på mennesker, dyr og ejendom.

 

Medlemsnyhed

Indrykket af
Erasmus & Partnere A/S

Åstrupvej 10
9800 Hjørring
Danmark
Erasmus & Partnere A/S

Send til en kollega

0.127