23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Rasmus Friis A/S vinder konkurrencen af det visionære byggeri Brohuset

Ambitionerne er høje i Brohuset, som er et nyt og moderne medborger- og sundhedshus i Ishøj Kommune. Et visionært byggeri med fokus på fællesskab, bæredygtighed og danske byggetraditioner, som Rasmus Friis skal gøre til virkelighed.

Meningsfulde fællesskaber
Brohuset er et nyt medborger- og sundhedshus i hjertet af Ishøj med en vision om at skabe et åbent og imødekommende hus, der sikrer grobund for øget sundhed, trivsel og livskvalitet blandt Ishøjs borgere.
Den nye 3-etagers bygning skal indgå i den eksisterende arkitektur og give de optimale rammer til at understøtte mangfoldige og meningsfulde fællesskaber

Fokus på bæredygtighed
Indgåelse af aftalen om Brohuset etape 3 er én ud af en række stor byggesag, som Rasmus Friis A/S har indgået aftale om i 2023, som nybyggeri i totalentreprise. Projektet passer godt ind i porteføljen, da der både er tale om nybyggeri, totalentreprise og samtidig har meget højt fokus på bæredygtighed.
”Det har høj prioritet for os at kunne tage stærke, faglige beslutninger, der sikrer, at vores byggeprocesser bliver grønnere. Både når vi arbejder med det konventionelle og det innovative” fortæller Peter Hansen som er afdelingschef i Rasmus Friis, Nybyg i totalentreprise.”

Nedsat CO2-aftryk
Hele vejen igennem projektet vil der være fokus på bæredygtighed og holdbare løsninger. Træ bruges som gennemgående materiale, både for at reducere CO2-udledning og for at skabe et varmt, organisk udtryk, ligesom der på taget monteres solceller. Byggeriet er således planlagt til at have et ekstra nedsat CO2-aftryk og til at kunne leve op til de nyeste, mest skærpede udledningskrav.

Danske byggetraditioner
Den nye bygnings eksteriør lægger sig i harmonisk forlængelse af Brohusets eksisterende arkitektur og står samtidig som en moderne fortolkning af smukke, danske byggetraditioner, idet facader udføres i røde skærmtegl og med rejste tage.
Ishøj Kommune er bygherre, og Rasmus Friis står for opførelsen af tredje etape, hvor vi sammen med
PLH Arkitekter, bygherrerådgiver Lilholm & Partner, Artelia og landskabsarkitekt Masu Planning skal gøre ambitioner og visioner til virkelighed.

Klar i 2025
Projektet skal stå færdigt i 2025 og byggeriet omfatter 1.100 m2 nedrivning, 1.000 m2 ombygning og 2.100 m2 nybygning. Der renoveres desuden 10.000 m2 udearealer med etablering af parkeringsarealer, øvrige befæstede og grønne arealer.

Rasmus Friis
Rentemestervej 14
2400 København NV
Københavns Kommune
Danmark
CVR nummer: DK21518689
P nummer: 1004989921

Kontaktperson

PMP
Projektleder Morten Palmquist
mpa@rasmusfriis.dk

Send til en kollega

0.047