23948sdkhjf
Del siden
Annonce

CIGS-solceller: Den nye favorit hos arkitekter

Den nye darling er CIGS-solceller, og selv arkitekterne er vilde med dem. Læs med her og bliv klogere på hvorfor.

Udløber
31. december 2024

I en tid med stigende fokus på bæredygtighed og klimavenlige byggerier, står arkitekter over for en udfordring: hvordan forenes æstetik med de krav, der stilles til lavemissionsbygninger?

Solceller, selvom de tilbyder vedvarende energi, har traditionelt været et element, der har strittet imod arkitekters æstetiske visioner. De store, klodsede solpaneler med tung aluminiumsramme har været som en irriterende plet på det ellers smukt designede byggeri. Men nu er der en løsning på markedet, som ikke kun opfylder de tekniske krav, men også tilfredsstiller arkitekternes sans for æstetik.

De konventionelle krystallinske solceller har været genstand for kritik på grund af deres negative påvirkning på det arkitektoniske udtryk samt deres tvivlsomme bæredygtighed. Studier viser nemlig, at de er enormt omkostningstunge at producere set i forhold til materialebrug og CO2-udledning. Men nu er der en ny spiller på banen: solcelleteknologien CIGS, som sælges af Green Energy, har formået at adressere disse bekymringer. Ikke alene er disse solceller æstetisk tiltalende og slanke, de udleder også kun en tredjedel af CO2 sammenlignet med deres krystallinske modparter.

Hvad gør CIGS-solceller så specielle?

Det, der virkelig adskiller Green Energy's CIGS-solcelleløsning fra andre, er dens design og konstruktion. Disse solpaneler ligger fladt og elegant på taget, næsten usynlige, og integrerer sømløst med arkitekturen. Deres ultralette design på kun 3 mm og vægt på 2,2 kg pr. kvadratmeter gør dem ideelle til ståltag uden behov for ekstra statiske beregninger. Selv under skygge leverer de imponerende resultater med kun en minimal reduktion i produktionen.

Denne innovative tilgang til solcelleteknologi giver ikke kun en bæredygtig energikilde, men også en æstetisk tilfredsstillende løsning for arkitekter. Nu har arkitekter endelig fået smukt designede, energieffektive solceller, der bidrager positivt til LCA-beregninger og klimavenlige byggerier, uden at gå på kompromis med hverken æstetik eller bæredygtighed.

 

Læs mere og Green Energy’s CIGS-solceller  her.

Green Energy
Niels Bohrs Vej 2
7100 Vejle
Vejle Kommune
Danmark
CVR nummer: DK38660357
P nummer: 1022465534

Kontaktperson

JS
Jens Sørensen
Head of Emerging Markets
+45 93 395 151 jens.soerensen@ge-scan.com

Send til en kollega

0.078