23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Telt i telt metode sikrer fremgang i omfattende nedrivning på Søndermarkskolen

HTO Nedrivning har siden sidste sommer arbejdet på en større indvendig miljøsanering og nedrivning på Søndermarkskolen på Frederiksberg. Nedrivningsfirmaet har arbejdet med telt i telt metoden til asbest sanering, der sikrer, at nedrivningsprocessen kan fortsætte sikkert og under ordentlige arbejdsforhold.

HTO Nedrivning har netop gennemført størsteparten af etape 1, der har indebåret miljøsanering og nedrivningen på 1., 2. og 3. sal. af Søndermarkskolens gamle hovedbygning. Her er alt inventar i form af skabe, borde, skolekøkkener, kateter mm. i lokalerne nedrevet, lofterne er blevet ryddet og taget er i gang med at blive fjernet, så kun spær konstruktionen, facader og vægge står tilbage.

Dette er en del af renoveringen af Søndermarkskolens gamle hovedbygning, der ender med at få nye og mere moderne klasselokaler med et nyt ventilationsanlæg, der giver skolen et sundere indeklima.

En stor del af arbejdet på etape 1 har indebåret miljøsaneringen af næsten alle overflader.

”Miljøsanering er nødvendig for at sikre, at alle miljøproblematiske stoffer i byggematerialerne, der kan være sundhedsskadelige eller farlige, fjernes. Vi har fjernet lette skillevægge, gips- og murstensvægge samt lofter, og den gamle maling på materialerne er blevet miljøsaneret ved fjernelse af pudslag med maling. Alt affald er blevet kildesorteret grundigt undervejs i fraktioner forud for bortskaffelsen. Efterfølgende har vi totalrengjort området, så det er klart til byggefasen i genopbygningen af skolen,” siger Jannik Fischer, der er formand i HTO Nedrivning og ansvarlig for den indvendige nedrivning på Søndermarkskolen.

HTO Nedrivning har mange års erfaring med at foretage miljøsanering og sikre, at alle krav overholdes. Jannik Fischer fortæller videre:

”Nedrivningsarbejde er generelt en lang proces, der består af mange elementer og en masse planlægning. På denne her byggesag har vi været nødsaget til at rive næsten alt ned fra den gamle bygning. Men alt i alt er vi kommet rigtig godt igennem størsteparten af etape 1.”

Telt i telt metoden sikrer, at nedrivningen kan fortsætte

Fund af asbest i skolens spidsloft, skunkvægge m.m. har ført til, at nedrivningsentreprisen for Søndermarkskolen er væsentligt forlænget. Søndermarkskolen er dog langt fra den eneste ældre bygning, der finder asbest undervejs i en nedrivningsproces.

Asbest betragtes i dag som et sundhedsskadeligt og kræftfremkaldende stof. Indånder man asbeststøv kan det i værste tilfælde føre til alvorlige sundhedsproblemer og sygdomme.

Med fundet af asbest arbejder HTO Nedrivning derfor med telt i teltet metoden; en ny metode under fjernelse af asbest i spidsloftet og skunkvægge:

”Etablering af et ”telt i teltet” indebærer, at asbestområdet er bygget under stilladsoverdækningen hen over taget. På den måde sikrer vi, at alt asbestarbejde foretages i et lukket område, så asbestfibrene ikke spredes til de omliggende omgivelserne,” siger Jannik Fischer og tilføjer, at stilladsoverdækningen har en stor spændvidde:

”Under vejrforhold ved kraftig blæst, er stilladsfirmaet derfor nødt til at fjerne plastik inddækninger på siderne, for at overdækning ikke skal blæse i stykker. Når plastikinddækningen er fjernet, er der risiko for, at det indvendige asbesttelt ligeledes kan blæse i stykker, så asbesten spredes ud i de omliggende omgivelser.”

HTO Nedrivning har for første gang arbejdet med at etablere et hejseværk med taljer over teltet, der er fastgjort i stilladset.

”Det sikrer, at asbestteltet kan sænkes ned på kort tid, så asbestområdet forbliver et forseglet og lukket område, uden at asbesten spreder sig.”

Til sommer skal HTO Nedrivning i gang med etape 2, der består af nedrivning og miljøsanering af alle områder i kælder- og stueetagen på Søndermarkskolen. Herefter kan samarbejdspartneren Jakon fortsætte genopbygningen med tømrer-, murer-, el-, og vvs- arbejde.

Fast leverandør for HTO Nedrivning

Carl Ras er fast leverandør af både værktøj, beslag, arbejdstøj, forbrugsvarer og sikkerhed for HTO Nedrivning. I forbindelse med nedrivningen af Søndermarkskolen har Carl Ras særligt leveret en masse forbrugsvarer i form af for eksempel værnemidler, miljøsug, miljøsække, mere end 25.000 plastiksække, filterposer, ca. 100 pakker støvmasker, P-3 filtre til turbo-masker og mere end 2000 engangsdragter.

”Samarbejdet med Carl Ras fungerer rigtig godt. De har et bredt sortiment med alt det, vi har brug for. Vi ringer og bestiller efter behov, og Carl Ras leverer altid til tiden og i de rette mængder. Vi er lige sådan utrolig glade for samarbejdet med Jakon, der er hovedentreprenør på byggesagen,” siger Jannik Fischer.

Carl Ras A/S
Mileparken 31
2730 Herlev
Herlev Kommune
Danmark
CVR nummer: DK70587114
P nummer: 1003175074

Kontaktperson

Carl Ras' Kundeservice
Kommunikationsansvarlig
+45 44 85 55 11 firmapost@carl-ras.dk

Send til en kollega

0.062