23948sdkhjf

NCC-elektrikere runder tre år uden arbejdsulykker

Onsdag den 24. april havde NCC Constructions afdeling for tekniske installationer klaret tre hele år uden arbejdsulykker.
Allerede i 2012 satte NCC Construction Danmark ny rekord, da afdelingen nåede milepælen to år uden arbejdsulykker. Siden da har de fejret 1.000 dage uden ulykker i januar i år, og succesen fortsætter. Onsdag den 24. april kunne afdelingen for tekniske installationer føje en ny rekord til listen:

- Jeg er stolt af, at vi runder endnu et skarpt hjørne. Det er nemt at gå hen og blive magelig og tro, at nu har man styr på det – og så går det galt. Men folkene tager stadig sikkerheden meget alvorlig og passer godt på hinanden, fortæller Jørgen L. Christensen, sektionsdirektør i NCC Construction.

Naturlig del af kulturen
NCC satte for over tre år siden indledningsvis ind med analyse, aktiv forebyggelse og dialog for at nedbringe antallet af arbejdsulykker i afdelingen for tekniske installationer.

- I dag fortsætter de gode takter, fordi det er blevet en naturlig del af vores sikkerhedskultur i afdelingen, at vi ikke accepterer sløseri med sikkerheden, forklarer Jørgen L. Christensen.

Planlægning beskrives som en vigtig del af sikkerhedskulturen i afdelingen. Hvis en kollega fx skal ind i et snævert rum, er det i dag en naturlig del af kulturen at diskutere nødforanstaltninger først. Selve det, at alt er velovervejret er med til at forebygge mange ulykker, vurderer sektionsdirektøren.

Stadig en udsat faggruppe
På landsplan slås godt 24.000 elektrikere desværre stadig med arbejdsulykker, og niveauet har været stabilt hen over de senere år – lidt over 700 om året. Det er særligt forstuvninger og sårskader, faggruppen er udsat for.

Hos Dansk Byggeri er man meget opmærksom på problematikken og følger derfor med interesse de erfaringer, man gør sig i NCC:

- Her har vi et glimrende eksempel på, at virksomheder ved at tænke sig godt om, før de går i gang med opgaven, undgår ulykker. Derfor er jeg glad for at være med til at fremhæve det gode eksempel og håber, at andre tager det til sig, siger arbejdsmiljøchef i Dansk Byggeri Mette Møller Nielsen.

Fakta - sikkerhed i NCC Construction Danmark
- Hele NCC Construction har siden slutningen af 2011 sat kraftigt fokus på arbejdsmiljø og sikkerhed. Virksomheden har droppet de traditionelle interne sikkerhedskampagner, som kun havde midlertidig effekt, og har i stedet iværksat en omfattende proces for at skabe en helt ny kultur i virksomheden, som skal sænke antallet af arbejdsulykker markant og permanent.

- NCC Construction har i den forbindelse indført 3 leveregler, som er fundamentet i den nye kultur:Selv om kulturændringsprocessen stadig langt fra er fuldt realiseret, har NCC Construction i 2012 formået at halvere antallet af arbejdsulykker i forhold til 2011.
Tag vare på hinanden
Tænk fremad – hvad nu hvis?
Sig fra!


- Selv om kulturændringsprocessen stadig langt fra er fuldt realiseret, har NCC Construction i 2012 formået at halvere antallet af arbejdsulykker i forhold til 2011.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125