23948sdkhjf

De første patienter er flyttet ind på forsinket sygehus

Mere end et år forsinket er de første patienter flyttet til ny sengebygning på supersygehus i Køge

Præcis kl. 8:07 søndag den 19. marts rullede 89-årige Tove Nielsen som den første patient ind på Region Sjællands nye supersygehus (SUH) i Køge.

- Det er lidt overrumplende det hele. Det skal lige bundfælde sig. Her virker rart, men jeg håber da ikke, at jeg skal være her så længe, sagde Tove Nielsen, der er indlagt på Akutafdelingens Korttidsafsnit, hvor man typisk ikke er indlagt mere end 48 timer.

I løbet af søndag fulgte 78 andre patienter efter en nøje tilrettelagt plan med en patient hver tredje minut, og den samlede flytning til den første færdige fløj R på universitetshospitalet var overstået på fem timer. 

I den nye bygning er der senge til i alt 180 patienter på nye enestuer. 

Forsinkelse på forsinkelse

Indflytningen markerer en ende på adskillige forsinkelser af det sjællandske sygehus. 

Så sent som i september stødte totalentreprenøren på den nye sengeafdeling, det italienske Joint Venture Itinera/CMB, på nye udfordringer: IT-netværket. Forsinkelse rykkede aflevering og efterfølgende indflytning af patienter til første kvartal i år.

Et lille halvt år forinden, i maj 2022, var afleveringen rykket fra 15. juni til 15. august, fordi totalentreprenøren ikke kunne komme i mål med de afsluttende tests af alle de nye løsninger, der er led i afleveringen af byggeriet. Ved samme lejlighed blev flytningen af de første patienter rykket til oktober.

Tidligere endnu var afleveringsdatoen rykket fra efteråret 2021 til juni 2022.

789 enestuer

Men nu er den første indflytning i den første færdige senge- og behandlingsbygning ’fløj R’ altså en realitet, og det er bare første etape i det store Kvalitetsfondsbyggeri, som får tre fløje mere frem mod 2026. 

Når det nye sygehus står helt færdigt, har det 789 enestuer og får på sigt ansvar for over halvdelen af regionens samlede sygehusaktivitet.

Foruden senge- og behandlingsbygningerne udvides universitetshospitalet i Køge med laboratorier og nuklear medicin, sterilcentral, energicentral, varemodtagelse og apoteksenhed, vidensbygning samt Steno Diabetes Center Køge.

I alt udvides for 4 mia. kr. (2009 priser) - heraf har senge- og behandlingsbygningerne et budget på 2,4 mia. kr.

Flere ugers træning

Personalet har trænet i de nye omgivelser igennem flere uger. De seneste dage er i alt otte afdelinger med 670 medarbejdere og 180 senge flyttet ind i den nye bygning, der skyder otte etager i vejret.

I den nye ’fløj R’ er der både plads til 180 senge og afdelingernes ambulatorier, hvor patienterne kan komme til behandlinger i dagtimerne.

- Det er kulminationen på flere års arbejde. Nu bygger vi videre de kommende år og tager bygningerne i brug efterhånden, som de bliver færdige, siger projektdirektør Helle Gaub.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141