23948sdkhjf

Køber plads til nærhospital - ombygning kan starte efter sommerferien

Etableringen af et nærhospital i Middelfart er nu kommet et stort skridt nærmere med kommunalt køb

Flere års samarbejde om at etablere et nærhospital i Middelfart når en milepæl.

Byrådet i Middelfart Kommune og regionsrådet i Region Syddanmark har godkendt kommunens køb af godt og vel en fjerdedel af de bygninger, der indtil nu har rummet Middelfart Sygehus. Det svarer til cirka 4.000 kvm, oplyser Middelfart Kommune i en pressemeddelelse.

Prisen er cirka 23,3 millioner kroner, og region og kommune vil sammen eje og drive det fælles nærhospital.

- Vi glæder os til at komme i gang med at indrette nærhospitalet sammen med kommunen og til at bringe vores mange erfaringer med sundhedshuse i spil, lyder det fra regionsrådsformand Bo Libergren i pressemeddelelsen om aftalen.

Forventningen er, at nærhospitalet er klar til at åbne i efteråret 2024. Dog vil nogle af de nye funktioner først flytte ind i 2025.

Nyt og gammelt i Middelfart

Nærhospitalet i Middelfart kommer blandt andet til at indeholde kommunale rehabiliteringspladser samt kommunal sundhedsklinik, akutsygepleje, kommunale akutpladser og sundhedspleje.

Regionale tilbud som røntgen, blodprøvetagning, høreklinik, jordemoderkonsultation, smerteklinik og lægevagt bliver boende og kommer til at indgå som en del af nærhospitalet. Desuden er der planer om at oprette et regionalt daghospital.

På det psykiatriske område flytter både den regionale lokalpsykiatri og kommunale socialpsykiatriske tilbud ind på nærhospitalet, som også skal rumme regionens Afdeling for Traume- og Torturoverlevere, som i dag har til huse i Vejle og Odense.

For at give plads til de mange sundhedstilbud flytter det regionale rygcenter fra Middelfart Sygehus ind i nye, moderne rammer på Kolding Sygehus. Det forventes at ske i juni 2024. Derefter kan ombygningen og klargøringen af lokalerne på sygehuset i Middelfart gå i gang.

Milliarder i spil

Regeringen præsenterede i oktober 2021 intentioner om at afsætte en pulje på 4 mia. kr. til at opføre mellem 13 og 20 nærhospitaler rundet om i landet med udspillet "Tættere på II".

Planerne blev sat på pause i foråret 2023.

Begrundelsen lød, at en strukturkommission skulle opstille rammer om fremtidens sundhedsvæsen, inden Regeringen ville begynde at udmønte milliarder til nærhospitalerne.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172