23948sdkhjf

Grøn aftale skal løfte byggebranchen

D. 1. maj blev Assens Kommune partner i Grøn Erhvervsvækst. Partnerskabet skal føre til flere jobs i byggebranchen via energirenoveringer af bygninger og uddannelse energihåndværkere.
Assens Kommune vil med partnerskabet med Grøn Erhvervsvækst skabe synergi med de aktiviteter, der i forvejen sker i kommunen for styrke erhvervsudviklingen, og sætte fokus på klima og bæredygtig energi.

- Vi har valgt at gå med i Grøn Erhvervsvækst for at udbrede kendskabet til de mange muligheder, der er for at spare på energien i de private boliger. Det er helt i tråd med vores vision som klimakommune, hvor vi vil inddrage borgere og erhvervslivet i klimaindsatsen. Det vil samtidig styrke håndværkerne i kommunen, fordi der bliver større efterspørgsel på energirenoveringer, siger Carsten Smedegaard, formand for Klimaforum i Assens Kommune.

Energiuddannelse til håndværker
Som en del af partnerskabet mellem Grøn Erhvervsvækst og Assens Kommune kan håndværkere i kommunen komme på uddannelsen ”Bliv mester i energi”.

- Uddannelsen består af ni moduler over to måneder. Vi lærer håndværkerne i Assens om energi, salg og forretningsudvikling. På den måde lærer de at se energirenovering som et helt nyt forretningsområde, de lærer at udføre energitjek og give en anbefaling til boligejerne om, hvordan de bedst kan spare på energien. De lærer også betydningen af at indgå i tværfaglige samarbejder og netværk, så de forskellige håndværksfag ser på huset som én helhed, siger Lotte Lindgaard Andersen, projektchef hos Grøn Erhvervsvækst.

Håndværkeruddannelsen starter i oktober, og et aftenskoleforløb for private starter i begyndelsen af 2014.

For at få udbredt kendskabet til energirenovering har Grøn Erhvervsvækst siden 2010 – udover energihåndværkeruddannelsen og aftenskoler for private – været inddraget i energimesser. Den første energimesse i Assens Kommune, hvor Grøn Erhvervsvækst deltager, er den 15. september, hvor der afholdes Energy Day i tilknytning til Tommerup Marked.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109